Binlerce işçi çıkarıyorlar

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 28, 2020 / 03:25

Otomotiv devleri çözümü işten çıkarmakta buluyor. İngiliz Mclaren, 1200 kişiyi işten çıkaracağını açıklarken, Renault’un ise tasarruf tedbirleri kapsamında 2024’e kadar 5 bin kişiyi işten çıkartması bekleniyor. Nissan ise 20 bin kişiyi işten çıkartacak.

İNGİLİZ süper spor otomobil üreticisi McLaren, korona virüs etkisiyle 1200 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. McLaren yaptığı açıklamada fabrika ve showroomların korona virüs sebebiyle geçici olarak kapatılmasının yanında spor etkinliklerinin iptal edilmesiyle gelir akışlarının kesildiğini belirtti. Başkan Paul Walsh, “Bu şüphesiz, şirketimiz için son derece zorlu bir dönem. Fakat tekrar verimli, sürdürülebilir, net bir istikametle yeniden büyümeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. İşten çıkartılması planlanan 1200 kişiden 70’i firmanın Formula 1 takımı kadrosundan olacak. Şirket, hali hazırda 4 bin kişiyi istihdam ediyor.
2 MİLYAR EURO TASARRUF
Diğer taraftan zor günler geçiren Fransız otomotiv devi Renault da, tasarruf tedbirleri kapmasında 2024 yılına kadar 5 bin kişiyi işten çıkartmaya hazırlanıyor. La Figaro gazetesinin haberine göre Fransız şirket, 5 bin kişiyi işten çıkartarak 2024 yılına kadar 2 milyar Euro’luk tasarruf yapmayı planlıyor. Renault’un sadece Fransa’da 48 bin 500 çalışanı bulunuyor.
NISSAN DA ÇIKARACAK
Renault’un ortağı Japon Nissan da maliyet azaltma stratejisi kapsamında ve buna ek olarak küresel krizden dolayı yaşanan düşük otomobil satışlarını sebep göstererek 20 bin çalışanıyla yollarını ayırmayı planladığını geçtiğimizi hafta açıklamıştı. Markanın işten çıkarmaların merkezinin Avrupa ve gelişmekte olan ülkeler olacağını da açıkladı.

Özel Ortadoğu Koleji ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü mezunu olan Emre Özpeynirci, Hürriyet gazetesinin otomotiv editörü ve Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin yayın koordinatörü olarak 25 yıl çalıştı. 2001 yılında Reuters tarafından Türkiye’de gelecek vadeden ekonomi gazetecisi olarak seçilen ve İngiltere’de ekonomi gazeteciliği üzerine sertifika alan Özpeynirci, evli ve bir çocuk babasıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top