Bir devrin sonu: Hürriyet, İstanbul matbaasını kapatıyor

Bir devrin sonu: Hürriyet, İstanbul matbaasını kapatıyor
Demirören Medya, İstanbul Esenyurt'taki baskı tesisi DPC'yi kapatma kararı aldı. Şirketten, Hürriyet Gazetecilik'in İstanbul'daki matbaasını ekim ayında kapatacağı duyurusu yapıldı. Açıklamada, matbaa çalışanı 105 kişinin...

Demirören Medya, İstanbul Esenyurt'taki baskı tesisi DPC'yi kapatma kararı aldı. Şirketten, Hürriyet Gazetecilik'in İstanbul'daki matbaasını ekim ayında kapatacağı duyurusu yapıldı. Açıklamada, matbaa çalışanı 105 kişinin de işten çıkarılacağı belirtildi. Demirören, Hürriyet grubunu satın aldıktan sonra gazete dağıtım şirketi Yay-Sat’ı da kapatmış, Hürriyet grubu yayınları Sabah gazetesinin sahibi olduğu Turkuaz dağıtmaya başlamıştı.

Holdingden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirimde, Demirören Print Center’a bağlı İstanbul DPC Şubesi'nin, 1 Ekim 2022 tarihinde faaliyetlerini sona erdireceği belirtildi.

Açıklamada, matbaanın kapatılacak olması dolayısıyla, 105 işçinin 15 milyon 66 bin lira tutarındaki kıdem ve ihbar tazminatı ödenerek işten çıkarılacağı bilgilendirmesi yapıldı.

Ayrıca, "Diğer basım tesislerimizde yeterli kapasite olması nedeniyle şirketimizin basım kapasitesi üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır. Verimlilik artışı sağlamak için dışarıda fason üretim alternatifleri de bu kapsamda değerlendirilecektir" denildi.

DPC’nin İstanbul dışında Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon ve Adana'nın yanı sıra, Almanya’nın Frankfurt şehrinde üretim tesisi bulunuyor.

Hürriyet'in matbaa işlerini Sabah gazetesinin İstanbul’daki tesislerinde yapabileceği zaman zaman medya kulislerde konuşuluyor.