Bir Doğa Harikası daha Tehdit Altında:AYDOS GÖLÜ ÖLÜYOR

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 20, 2020 / 07:19

İstanbul Kartal’da bulunan Aydos Ormanı’ndaki doğa harikası Aydos Gölü, atık sular nedeniyle tehdit altında. Çevre köylerden gelen atık sular kanalizasyon borularından önce dereye, ardından Aydos Gölü’ne dökülüyor. Aydos Gölü’ne uzanan dereden akan suyun siyahlığı dikkat çekiyor. Derenin gölün birleştiği noktadaki manzara ise içler acısı. Su yüzeyinde köpükler oluştuğu görülürken, bölgeden zaman zaman kesif bir koku da yükseliyor.
Kirli ve atık suların akışı havadan da görüntülenen gölün bulunduğu yere yakın noktadaki ahırlar ve su fabrikasından çıkan atıkların dereye karıştığını öne süren orman içindeki işletmeciler, yetkililerin bir an önce gölü eski haline kavuşturmasını istiyor.
Aydos Ormanı’nda piknik alanı bulunan Ahmet Çoban, “Yukarıdaki köyün, ahırların, su istasyonlarının bütün pisliği buraya veriliyor. Genellikle yağmur yağdığı zaman su veriliyor. Gölümüzü katletmek için ellerinden geleni yapıyorlar. O kadar da şikayetçi olduk. Bunun bir an önce halledilmesi gerekiyor. Koku oluyor. Müşteriler hissettiği zaman gelmek istemiyor. Binlerce balık öldü. Eski haline döndürülmeli. Eskiden tertemizdi ve dibi görünüyordu” şeklinde konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top