Bir dönem "darbenin arkasında"ydı, şimdi telefonun bir ucunda

Bir dönem "darbenin arkasında"ydı, şimdi telefonun bir ucunda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı açıklandı."İKİLİ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Türkiye ile BAE arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı açıklandı.

"İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINDI"

Görüşmeyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı duyurdu. Açıklamada, "görüşmede, Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı" denildi. Erdoğan'ın, BAE Devlet Başkanı'na depremde sergiledikleri dayanışma ve destek için teşekkür ettiği de belirtildi. İki lider görüşmede, karşılıklı olarak razaman ayı tebriğinde de bulundu.


BAE, DARBE GİRİŞİMİ VE SEDAT PEKER...

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki diplomatik ilişkiler sıfır seviyesine inmişti. AKP'li yetkililere göre, Birleşik Arap Emirlikleri, darbenin arkasındaki "dış güçler"den biriydi. Mafya lideri Sedat Peker, AKP'lilerle ilgili çarpıcı iddialar içeren videoları BAE'nin başkenti Abu Dabi'den yayımlamaya başlayınca ilişkiler daha da sertleşti. Sonrasında AKP yönetimi, Sedat Peker'in "susturulması" için BAE yönetimiyle ilişkileri tekrar tesis etti. Öyle ki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Abu Dabi'ye bir ziyaret de gerçekleştirdi. BAE, Sedat Peker'e sosyal medya kullanım yasağı getirdi. Peker'in, bu şarta bağlı kalmaması halinde ülkeden çıkartılması söz konusu.