Bir festival daha iptal, eğlenmek yasak

Bir festival daha iptal, eğlenmek yasak
Balıkesir Burhaniye’de 17-21 Ağustos’ta yapılması planlanan ve biletleri günler öncesinden satışa çıkan Zeytinli Rock Festivali’nin Burhaniye Kaymakamlığı tarafından ‘kamu güvenliği’ gerekçe gösterilerek iptal edilmesinin...

Balıkesir Burhaniye’de 17-21 Ağustos’ta yapılması planlanan ve biletleri günler öncesinden satışa çıkan Zeytinli Rock Festivali’nin Burhaniye Kaymakamlığı tarafından ‘kamu güvenliği’ gerekçe gösterilerek iptal edilmesinin yankıları sürerken bir iptal haberi de Muğla’dan geldi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 1-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Milyon Fest Fethiye’nin hiçbir gerekçe gösterilmeden Muğla Valiliği tarafından iptal edildiğini bir açılışta yaptığı konuşma sırasında açıkladı. Milyon Fest Fethiye’ye bu sene 16 ünlü sanatçının katılımı planlanmıştı.

MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ
Karaca, iptal kararına ilişkin, “Bu yıl yine çok güzel projelerimiz vardı. Ama sabah valilikten aldığımız bir haberle üzüldük. Gençlerimizi İnlice Plajı’nda 16 sanatçıyla buluşturacağımız Milyon Fest, valilik tarafından iptal edildi. Gerekçesi yok. Biz idari mahkemeye başvuracağız. Kendine yakın insanların konserleri iptal edilmiyor. Ama Fethiye Belediyesi’nin İnlice Plajı’ndaki yapacağı konser iptal ediliyor. Bunu gençlerimizin takdirine sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bianet’in aktardığına göre Muğla Valiliği, festivalin iptal edilmesiyle ilgili olarak Fethiye Kaymakamlığı’nın açıklama yapacağını bu nedenle oranın aranması gerektiğini söyledi. Fethiye Kaymakamlığı ise kararın Valiliğe ait olduğunu savundu. 

Tekrardan ulaşılan valilik kaynakları, “Valiliğin herhangi bir yazısı yok, aslında Kaymakamlığı arayın. Biz de bilmiyoruz yasak var mı yok mu, araştırıyoruz. Yazı da varsa nereden, hangi birimden gitti bilmiyorum” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Valilik ve Kaymakamlık’a ait sosyal medya hesaplarından ve internet sitelerinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama paylaşılmadı. 

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, Zeytinli Rock Festivali’ni ‘kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması’ gerekçesiyle yasaklamıştı.

Dün ise Milyon Fest Fethiye, Muğla Valiliği tarafından iptal edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yerel seçimler sırasındaki konuşmasında yasakları kaldırdıklarını iddia ederek, “Türkiye’yi demokraside bir üst lige çıkardığını” söylemişti.

İPTAL EDİLEN KONSERLER VE FESTİVALLER
Türkiye’de yaz aylarında düzenlenen ve gelenekselleşen konserler, festivaller ve bahar şenlikleri bu yıl çeşitli gerekçelerle iptal edildi.

Yasaklanan festivaller ve konserler arasında en dikkat çekici olanlar ise her yıl binlerce gencin beklediği Zeytinli Rock Festivali ve Milyon Fest Fethiye’ydi.

İşte Türkiye›de son 4 ayda yasaklanan etkinlikler şöyle;

Eskişehir Anadolu Fest
Niyazi Koyuncu Pendik Konseri
Zonguldak Kozlu Müzik Festivali
Munzur Kültür ve Doğa Festivali
Kazdağı Ekoloji Festivali
Zeytinli Rock Festivali
Gökçeada Meryem Ana Panayırı
ODTÜ Bahar Şenliği
Muş Metin - Kemal Kahraman Konseri
Başkent Kültür Yolu Festivali Mirae Konseri
Başkent Kültür Yolu Festivali Ara Malikian Konseri
Milyon Fest Fethiye

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Valileri uyarıyorum, şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milyon Fest Fethiye'nin iptal edilmesine sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, valileri uyardı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Valileri uyarıyorum; öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksınız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz? Yok öyle yağma. Konser yasaklamaya devam ederseniz, milyonları karşınızda bulacaksınız. Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun. Devletin!"