Bir haftada eski ayarına geri döndü

Bir haftada eski ayarına geri döndü
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin dünkü TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, HDP’nin “katliamcı saldırıların tavizsiz şekilde karşısında” olduğunu belirtti.Buldan, “Partimiz, bu ülkede şiddetsiz,...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin dünkü TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, HDP’nin “katliamcı saldırıların tavizsiz şekilde karşısında” olduğunu belirtti.

Buldan, “Partimiz, bu ülkede şiddetsiz, çatışmasız, özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden, bunun için ağır bedeller ödeyen Ankara, Suruç, Diyarbakır’da bu şiddetin hedefi halin gelen bir partidir. Partimiz, failleri kim olursa olsun, bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında” dedi.

Bahçeli’ye yanıt veren Buldan, “MHP’nin Genel Başkanı yine partimizi hedef aldı. HDP’ye bir saniye bile tahammülleri yokmuş. Geçen hafta AKP heyetinin, partimizi ziyaret etmesine gayet doğal demişti. 1 hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız. Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanı’nın 8 Kasım’da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var” ifadelerini kullandı.