‘Bir hekim, yatakta olan hastasını bırakarak protestoya gidemez’

‘Bir hekim, yatakta olan hastasını bırakarak protestoya gidemez’
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, il protokolünün katılımı ile Rize’de gerçekleşen bayramlaşma programına katıldı. Yazıcı, sağlık çalışanlarının Dr. Ekrem Karakaya’nın Konya’da hastanede...

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, il protokolünün katılımı ile Rize’de gerçekleşen bayramlaşma programına katıldı. Yazıcı, sağlık çalışanlarının Dr. Ekrem Karakaya’nın Konya’da hastanede katledilmesinin ardından grev yapmasını eleştirdi. Yazıcı, “Bir hekim elbette ki yatakta olan hastasını bırakarak veya yoğun bakımdaki faaliyeti terk ederek bir greve, protestoya gidemez. Bunları zorlayan, bunları yok sayan gerek bireysel gerekse örgütsel yapılar varsa bunlar yanlış yapıyor demektir” dedi. Oysa yoğun bakımda ve kritik hastası olan hiçbir sağlık görevlisi protestoya katılmamıştı.

BAHÇELİ İÇİN YORUM YAPMADI
Yazıcı, Bahçeli’nin “TTB kapatılmalıdır” çıkışı sorulunca, “O alana girmem, tecrübeli bir siyasetçiyim” diyerek yanıt vermedi, bir hukukçu olan Yazıcı, “Elbette demokratik ülkelerde, hukukun egemen olduğu ülkelerde, hukuk kurallarının içerisinde olduğu ülkelerde her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır. Ama bunun ölçülü olması lazım” dedi. Ancak iktidarı eleştiren hiçbir protestoya izin verilmemesine, polis şiddetiyle barışçıl eylemlerin bile bastırılmasına, açıklama yapılmasına tahammül gösterilmemesine girmedi. Yazıcı, “Eksiğimiz olabilir yani her şeyi düzenledik, hiçbir eksik yok diyecek durumda değiliz. Eksiklikler varsa derlenip toparlanır. Şayet cezanın düşüklüğü, yaptırım itibarıyla bu eylemleri özendiriyorsa bunun önü kapanır. Bu, hukuk devletinin gereğidir, hukuk devletini yönetenlerin de görevidir diyoruz” dedi. Yazıcı. Neden bunların yapılmadığını ise anlatmadı.