Bir inat uğruna

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 3, 2021 / 08:16

Türk Hava Kurumu’nun elindeki uçaklar hangarda atıl durumda beklerken Türkiye orman yangınlarına müdahale edecek uçak bulmakta güçlük çekiyor, yurt dışından gelen ve gelecek uçaklarla bu felaketi atlatmaya çalışıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, THK’nın uçaklarına yönelik alerjisi 2019 yılına dayanıyor. O tarihe kadar Orman Bakanlığı THK’nın uçaklarını kiralayarak yangınlarla mücadele ediyordu. Kimse o uçaklardan ‘Antika’ diye bahsetmiyor, “motorlarına kuşların yuva yaptığını” iddia etmiyordu.
İLK ‘AKSİLİK’
2019’DA BAŞLADI
İlk aksilik 2019 yılının nisan ayında yaşandı. O tarihte yapılan ihaleye THK ile birlikte bir firma daha katıldı. Diğer firma teklif vermedi, THK ise teminat mektubunu unuttu.
Bunun üzerine ihale iptal edildi. Nisan ayında tekrarlanan ihalede sadece THK vardı.
SAAT BAŞINA
1.500 TL İNDİRİM İÇİN…
Orman Genel Müdürlüğü, THK’dan beş uçak istedi, THK saatlik 71 bin 500 lira teklif verdi.
Genel Müdürlük saat ücretinin 70 bin liraya indirilmesini önerdi ama THK reddetti. 915 saatlik uçuşta pazarlık 1 milyon 372 bin lirada kilitlendi. Anlaşma sağlanamadı.
UÇAKLAR HANGARDA YATTI
O yıl Orman Genel Müdürlüğü uçak kiralamadı.
Yangın söndürme işini helikopterler ile halletmeye çalıştı. THK’nın uçakları da hangarda yattı.
İZMİR YANGINI İLE TARTIŞMA BAŞLADI
Derken İzmir yangını oldu. THK uçakları ile ilgili tartışma o dönem alevlendi. İşte Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, tam da o yangın sırasında THK uçaklarını kötüledi, “Motoruna kuş yuva yapmış” dedi. Halbuki birkaç ay önce o uçakları kiralamak için bakanlığı THK ile pazarlık halindeydi. İki kurum inatlaşmış ve sorunu çözemeyen Pakdemirli THK’yı kötüleyerek siyasi eleştirilerden kurtulmaya çalışmıştı. İzmir yanarken her an yangına müdahale edebilecek uçaklar göz göre göre, bile bile kullanılmadı. Sırf inat üzerine hangarda bekletildi.  
UÇAK MOTORLARINDA
KUŞ YUVASI ÇIKMADI
Pakdemirli’nin açıklamaları üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de harekete geçti. “Motorlarına kuşlar yuva yaptı” denilen uçakları kontrol etti ve tümüne uçuşa elverişli raporu verildi. Hem de geçen yılın, 2020’nin Ağustos ayına kadar.
OGM’NİN THK’DAN İNTİKAMI!!!
Orman Genel Müdürlüğü 2020 yılında, belki de THK’nın burnunu sürtmek için ihaleye yeni bir kural koydu. Depo büyüklüğünün en az 5 bin litre olmasına ilişkindi o kural. Ve uçaklarının su depoları 4,9 bin litre olan THK, 100 litre nedeniyle ihaleye katılamadı.
Zaten o kural THK ihaleye katılamasın, burnu biraz daha sürtsün diye koyulmuştu.
İKİ YIL SONRA AYNI TERANE
Benzer durum 2021’de de tekrar etti. Tarım ve Orman Bakanlığı 2019’da teklif ettiği fiyatı reddeden THK’yı cezalandırmayı sürdürdü. THK uçaklarını kötüledi. Hatta “Antika” dedi.
O uçakların antika olmadığını da, motorlarına kuşların yuva yapmadığını da çok küçük girişimlerle uçurulabileceğini bildiği halde yaptı bütün bunları. Ve paha biçilemez değerdeki canlarımız, ormanlarımız kül oldu. Kül olmaya da devam ediyor. Yani bir inat uğruna. 

Scroll to Top