Bir kilo et için kuyrukta Tam 5 saat 40 dakika

Bir kilo et için kuyrukta Tam 5 saat 40 dakika
Ağırlaşan yaşam şartları ve özellikle son aylarda rekor seviyede yükselen et fiyatları Et Süt Kurumu’nun önündeki kuyrukların da uzamasına neden oluyor.CHP’li İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, Beylikdüzü’ndeki Et ve Süt...

Ağırlaşan yaşam şartları ve özellikle son aylarda rekor seviyede yükselen et fiyatları Et Süt Kurumu’nun önündeki kuyrukların da uzamasına neden oluyor.
CHP’li İBB Meclis üyesi Nadir Ataman, Beylikdüzü’ndeki Et ve Süt Kurumu önünde oluşan kuyruğu yerinde deneyimledi.
Sabaha karşı 5’te kuyruğa dahil olduğunu, ancak kuyruğun gece 3’te oluşmaya başladığını söyleyen Ataman, tam 5 saat 40 dakika sonra alışverişini yapıp çıkabildiğini söyledi. Soğuk ve yağmurlu havada saatlerce beklemenin ardından et ürünlerinden sadece 1 kilo alabildiğini belirten Ataman, “Daha fazlasını almak mümkün değil. Etler de sınırlı sayıda, yani saatlerce sıraya girmesine rağmen eli boş dönen yurttaşlar da oluyor” dedi.
Kendisinin de bittiği için et alamadığını onun yerine kıyma ve tavuk alabildiğini söyleyen Ataman, Et ve Süt Kurumu’nda kıymanın kilosunun; 119 TL, tavuk butun 44 TL olduğunu söyledi. Yani Et Süt Kurumu’ndaki fiyatlar marketlere göre ortalama yüzde elli daha ucuz.
Ataman, kuyrukta bekleyenlerle zaman geçirmek için sohbet ettiğini, çoğunun kamu çalışanı olduğunu ifade ederek, “Çoğu kamu çalışanı ve hafta içi çalıştıkları için bu alışverişlerini genellikle tatil günlerine bırakıyorlar” dedi.