Bir oligark daha şüpheli olarak öldü

Bir oligark daha şüpheli olarak öldü
Rus emlak devi Dimitri Zelenov’un Fransa tatilinde merdivenlerden düşerek hayatını kaybetmesi, Ukrayna işgalinin başından beri yaşanan gizemli oligark ölümlerinin son halkası oldu.Arkadaşlarıyla akşam yemeğine giden 50 yaşındaki...

Rus emlak devi Dimitri Zelenov’un Fransa tatilinde merdivenlerden düşerek hayatını kaybetmesi, Ukrayna işgalinin başından beri yaşanan gizemli oligark ölümlerinin son halkası oldu.

Arkadaşlarıyla akşam yemeğine giden 50 yaşındaki Zelenov, bir anda dengesini kaybedip merdivenlerden yuvarlandı. Arkadaşları, Rus oligarkın öncesinde kendini iyi hissetmediğini söylediğini anlattı. Merdivenlerden düşerken başına ağır darbeler alan oligark, kaldırıldığı hastanede hayata veda etti.

Zelenov’un ölümü, eylülde yine merdivenlerden düşerek ölen Moskova Havacılık Kurumu’nun eski başkanı Anatoli Geraşenko’nun ölümüne benzetildi.

Rusya’nın Ukrayna işgali neredeyse 10 ayı geride bırakırken, son dönemde çok sayıda Rus oligarkın gizemli şekilde ölmesi ya da hayatına son vermesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Birçok kişi bu kadar çok oligarkın art arda ölümünün tesadüf olamayacağını vurguluyor.

Son aylarda Rus iş dünyasının çok sayıda tanınmış ismi, tam olarak belirlenemeyen nedenlerden hayatını kaybetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla tanınan Gazprom’un eski başkan yardımcısı Vladislav Avayev, nisan ayında eşi ve 13 yaşındaki kızıyla beraber Moskova’daki dairesinde ölü bulunmuştu.

Bu olayın ardından, Gazprombank’la yakın ilişkilere sahip doğalgaz şirketi Novatek’in eski başkan yardımcısı Sergey Protosenya’nın da İspanya’daki evinde yine eşi ve kızıyla ölü bulunması kafaları karıştırmıştı. İntihar ettiği düşünülen Protosenya’nın oğlu, ailesinin öldürülmüş olabileceğini iddia etmişti.