Bir pompa için saatlerce beklenir mi

Son Güncellenme Tarihi: Mart 16, 2023 / 08:46

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’yla birlikte, depremin ardından selin vurduğu Şanlıurfa’da afetzedeleri ziyaret etti.

Görüşmelerinin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Şanlıurfa’da hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin. Biz buraya Millet İttifakı’nın genel başkanları olarak değil sadece, biz buraya aynı zamanda mayıs ayında kurulacak olan hükümetin temsilcileri olarak da geldik,” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Eğer bir ülke iyi yönetilirse afetlere karşı dirençli kentler oluşur. Efendim su mu olur, sel mi olur, aşırı rüzgâr mı olur, deprem mi olur… Dirençli kentler yaratmak zorundasınız. Bunları yaratmadığınız zaman siz bu ülkeyi neden yönetiyorsunuz, nasıl yönetiyorsunuz?

BU NASIL DEVLET YÖNETİMİDİR
Şurada az önce gördük. Alt geçit yapmışlar, bir pompayı getirmek için Allah aşkına söyler misiniz saatlerce beklenir mi ya? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır? Bu nasıl bir devlet yönetimidir?

Bütün bunların hepsini çözeceğiz. Hiç kimse kendisini umutsuz hissetmesin. Yeni bir anlayışla, zihniyeti tamamen değiştirerek, kim görevini yapıyorsa başımızın üstüne. Ama kim görevini yapmayıp da ölümlere yol açan olaylara ortam hazırlıyorsa, kimse kusura bakmasın ona da ‘güle güle’ demek zorundayız. Kentlerin iyi yönetilmediğini de gayet iyi biliyoruz. Ama bunların tamamını akılla, bilgiyle, bilimle çözmek mümkün.

BİR GRUP PROTESTO ETTİ
Kılıçdaroğlu, konuşmasını bitirdiği sırada bir grup, “Burası siyaset yeri değil, acımız var, HDP nerede?” diye bağırdı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinleyenler ise protestoya ‘Hükümet istifa’ sloganıyla karşılık verdi.

“MİLLET İTTİFAKININ İKTİDARINDA PROTESTO SUÇ OLMAYACAK”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik protesto ile ilgili Gazeteci İsmail Saymaz’a konuştu: “Organize bir iş midir, yoksa vatandaşın doğal tepkisi midir, bilmiyorum. AK Parti Gençlik Kolları deniyor ama önemli değil gerçekten. Şunu net biliyorum ki, Millet İttifakının iktidarında protesto suç olmayacak. Eksik kalırsak, çekeceğiz vatandaşın tepkisini. Yetersiz kalırsak, istifa edecek yöneticiler. Biz gitmekte olan iktidara hiç benzemeyeceğiz. Sabırla, sükunetle eğileceğiz vatandaşımızın önünde. Belediyelerimiz sahada olacak, gerekeni yapacağız.”

Bu arada Millet İttifakı liderleri Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu ziyareti sırasında Şanlıurfalı bir vatandaş, “Çocuklarım üstüne yemin ederim ki bu ekipler 1 saat önce buraya geldi. Sabahtan beri ben buradayım. Hiçbir ekip yoktu. Sırf siz geleceksiniz diye Süleyman Soylu az önce gelip talimat verdi, buraya kamyonları yığdı, çekip gitti. Sabahtan beri burada kimse yok. Bizim bütün umudumuz sizsiniz, sizlersiniz. Urfa’yı yalnız bırakmayın. 20 yıldır perişanız. Ahmet Bahçıvan dönemi hariç kimse Urfa’nın altyapısına el atmadı. Senin hak, hukuk ve adalet yürüyüşünü takdir ettik. Urfa halkı inandı. Kenar mahalleler komple sizi destekliyor,” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top