Bir şehri bu kafa yönetiyor

Bir şehri bu kafa yönetiyor
AK Parti’li Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 yıl önce Şuhut ilçesi Kayabelen Köyü’nde gravite değeri çok yüksek petrol bulunduğunu, bunun Lozan nedeniyle çıkarılmadığını öne sürdü. Afyon Postası’ndan Nail...

AK Parti’li Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 yıl önce Şuhut ilçesi Kayabelen Köyü’nde gravite değeri çok yüksek petrol bulunduğunu, bunun Lozan nedeniyle çıkarılmadığını öne sürdü. Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın haberine göre, iddialarını ismi cismi belirsiz bazı ‘bilim adamları’na dayandıran Zeybek’in açıklamaları özetle şöyle:
“2023 Lozan Anlaşması’nın hükümlerinin son bulduğu dönem. Dünyada ender bulunan toryum madenine sahibiz biz. Bilim adamı bir şehri ısıtabilmek için milyarlarca ton kömüre ihtiyaç var ama toryum madeni ile bir el arabası kadar şeyle koskoca şehri ısıtabilirsiniz diyor. Şu anda dünyanın en zengin toryum madeni yataklarına sahibiz.

TÜRKİYE PETROL OKYANUSUNUN ÜZERİNDEYMİŞ!
Allah bize öyle güzel bir arazi vermiş ki, Karadeniz’de petrol var, Rusya’da var, Azerbaycan’da var, Suriye’de var, İran’da var, Akdeniz’de var, Ege Denizi’nde var, haşa derdim burayı görmeden mi geçti derdim. Rus bilim adamı diyor ki, bırakın Türkiye’yi petrol okyanusunun üzerinde oturuyor diyor. Ama maalesef bu anlaşmalar ile elimiz ayağımız bağlanmış, yeraltı zenginliklerimizi çıkaramaz hale gelmişiz. Bundan 15 yıl önceydi. 5-6 tane sondaj yapıldı. Burada gravite değeri çok yüksek petrol bulundu. Ama anlaşmalar neticesinde çıkarıp işletemiyorsun. Şu anda kapalı olan bir beton firmasının müdürü her birine 25’er tonluk kapak yaparak üzerlerini örttük dedi. İnşallah tüm dünyanın çırpınışı 2023’ü bu ülkeye, bu ülkeyi seven insanlara yaşatmayalım tek mücadeleleri bu. Yoksa Tayyip başta kalmış, AK Parti iktidar kalmış onların umurunda değil.”