Bir tane domates 8 lira

Bir tane domates 8 lira
TÜİK, yıllık enflasyon oranını yüzde 61 olarak açıklasa da hem vatandaş hem esnaf, enflasyonu daha yüksek oranda hissettiğini söylüyor. 30 yıllık pazarcı Zarif Kesiciler, “Vatandaşlar, ‘Yaz gelince her şey ucuz olacak’...

TÜİK, yıllık enflasyon oranını yüzde 61 olarak açıklasa da hem vatandaş hem esnaf, enflasyonu daha yüksek oranda hissettiğini söylüyor. 30 yıllık pazarcı Zarif Kesiciler, “Vatandaşlar, ‘Yaz gelince her şey ucuz olacak’ diye düşünmesin. Bu koşullarda artık o ucuzluğu göremeyeceğiz. Enflasyon yüzde 62 falan değil, bize yansıyan fiyatlara göre yüzde 200” dedi.

TÜİK, yıllık enflasyon oranını yüzde 61,14 olarak açıkladı. Yurttaş sebze ve alışverişini ya yarım kilo ya da tane olarak alıyor. Çünkü Ankara’nın Yenimahalle’deki en ucuz semt pazarlarından birinde bile domatesin kilosu 20-25 TL arasında değişiyor. Salatalık 15, biber 20 TL. Yurttaş tane almak isterse eğer bir tane domates 8 lira; bir salatalık 2,5 lira, üç tane biber de 2,5 lira.

30 yıldır Ankara’da pazarcılık yapan Zarif Kesiciler, domatesin kilosunun 25 TL olmasının kendilerine faydası olmadığını aksine ürün satamadıklarından şikayetçi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Kesiciler, “Mevcut ekonomik krizin derinleşmesinden dolayı fiyatlar çok yüksek, işlerimiz çok kötü. Mal alıp satamıyoruz. Türkiye’de her şey pahalılaşmış ama alım gücü yerinde duruyor. Bugünkü koşullarda 5-6 bin lira maaş alan vatandaşın bu pazarda alışveriş yapma şansı yoktur. Enflasyon yüzde 62 filan değil, bize yansıyan fiyatlara göre yüzde 200” dedi.

Birçok pazarcının işi bıraktığını, pazar tezgahlarını satılığa çıkardığını söyleyen Kesiciler, “Maaşlı iş arıyorlar, yurt dışına gidenler var. İnşaatlarda çalışmak için Fransa’ya giden birçok arkadaşımız oldu” dedi.