Bir tarafta açılış diğer tarafta yıkım

Bir tarafta açılış diğer tarafta yıkım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı açılış törenine katıldı.Rize'ye 25 milyar TL tutarında yatırım yaptıklarını belirten...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı açılış törenine katıldı.

Rize'ye 25 milyar TL tutarında yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı ile beraber Türkiye'deki havalimanı sayısının 57'e yükseldiğinin altını çizdi. Türkiye'deki problemlerin sadece AK Parti döneminde çözülebileceğini vurgulayan Erdoğan, "Eksiklerimiz yok mudur? Elbette vardır… Hatta hatalarımız olmamış mıdır, olmuştur… Ama Türkiye'ye yaşattığımız atılımların yanında bunlar devede kulak misalidir" değerlendirmesi yaptı.

Erdoğan yatırımın gerekliliğine ilişkin soru işaretleri yaratacak ifadeler de kullandı, Rize ve Artvinlilerden havaalanından kalkacak uçakları doldurmalarını istedi, “Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Rizeli, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçakların boş gidip gelmesi ne Rizeli'ye ne Artvinli'ye yakışır. Bu uçaklar doldurulmalı ki gidiş gelişler çok daha farklı bir şekilde devam etsin” dedi.
Rize Artvin Havalimanı yaklaşık 5 yılda 4.4 milyar TL yatırımla gerçekleştirildi. Açılış törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı.