“Bir turptan daha umutsuz olmayacağız”

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2020 / 03:23

Gazeteci-yazar Ahmet Altan, Silivri Cezaevi’nden Washington Post gazetesine koronavirüs salgınını yazdı. Gelecekten umutlu olduğunu ve 21. Yüzyılın bu pandemi bittikten sonra başlayacağına inandığını söyleyen Altan, “Bir turptan daha umutsuz olmayacağız, değil mi?” dedi.
Salgının devletlerin yapısı ve insan ilişkileri açısından yeni bir dönemi başlatacağını dile getiren Altan, “Bir diğer gerçeği daha gördük: Seçimleri kazanma ve bir topluma liderlik edebilme yetenekleri, tamamen farklı beceriler – birbirleriyle savaş halinde olan beceriler. Seçimler genellikle en fazla yalan söyleyen, epik film müziğini diğerlerinden daha yüksek sesle çalanlar tarafından kazanılıyor. Fakat o aynı kişiler bilgelikle yönetemiyor. Bu fenomenin birçok örneğini gördük” ifadelerini kullandı.
Altan, “Bugünlerde herkes evlerine hapsolmuşken gerçek bir hapishanede bulunmak, okyanusun dibindeki bir akvaryumda bulunmak gibi hissettiriyor. Endişeden kendinizi yiyip bitirdiğinizi (gardiyanların bize verdiği eski gazeteleri okuyarak ve izin verilen bazı kanalları izleyerek) görebiliyorum. Ben 70 yaşındayım ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümetine ‘subliminal mesajlarla’ karşı koymak suçlamasıyla, Kovid-19 vakalarının hızla yayıldığı bir cezaevindeyim. Okyanusun dibinde oturmak ve ölümün herkesten çok hedefi olmak konusunda daha fazla şey bilen biri olarak, size şunu söylemek isterim: Umutsuzluğa kapılmayın” dedi.
Altan, “Bu pandemi bize, ‘devlet’ adı verilen kurguların beş para etmez olduğunu gösterdi. Devletlerin yapısının miadının dolduğu açık” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top