Bir varmış bir yokmuş

Bir varmış  bir yokmuş
Urfa’nın Bozova ilçesindeki bir lisede yaşanan cinsel istismarla ilgili davada, savcılık 1 saat içinde 2 açıklamayla yargıda skandala yol açtı.Lise Müdür Yardımcısı Ö.K.’nın öğrencisi B.T’ye yönelik cinsel istismarıyla...

Urfa’nın Bozova ilçesindeki bir lisede yaşanan cinsel istismarla ilgili davada, savcılık 1 saat içinde 2 açıklamayla yargıda skandala yol açtı.
Lise Müdür Yardımcısı Ö.K.’nın öğrencisi B.T’ye yönelik cinsel istismarıyla ilgili dava, 16 Ocak’ta Urfa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde açıldı. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, şikayetçi öğrenci B.T dava sürerken, 10 Temmuz’da öğrencisi olduğu okul müdürüne ve mahkemeye 2 dilekçe yazdı.
2 dilekçede de öğretmeni Ö.K.’nın taciziyle ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulunan öğrenci B.T. şikayetten vazgeçtiğini bildirdi. Ancak öğrenci B.T. dilekçelerde şikayetten vazgeçme gerekçelerini de yazdı.
Öğrenci B.T. tacizci öğretmenin başka bir ile atanmasının kendisini güvende hissetmesine yol açtığını belirtti, şikayetten dolayı ailesinin zarar görmesinden korktuğu için de şikayetten vazgeçtiğini yazdı.
Bu dilekçeler üzerine, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı da önceki gün, öğrencinin şikayetini geri aldığını, şikayetin doğru olmadığının anlaşıldığını duyurdu.
Aslında her iki dilekçede de öğrencinin olayın doğru olduğunda ısrarcı olduğunun ortaya çıkması üzerine, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı 1 saat içinde 2. açıklamayı yaparak, ilk açıklamanın bir taslak olduğunu, konunun hassasiyeti sebebiyle haber yapılmamasını istedi, haber yapan internet sitelerinin de, haberlerini yayından kaldırmalarının doğru olacağını duyurdu.