Bir yanda vinçler, bir yanda enkaz, sadece talimat eksik

Bir yanda vinçler, bir yanda enkaz, sadece talimat eksik
Eski futbolcu Gökhan Zan, dün FOX TV’de katıldığı canlı yayında, “Hatay’da onlarca vinç boş boş bekliyor, AFAD onay verecekmiş” sözleriyle kurtarma çalışmalarındaki plansızlığa isyan etti.Depreme Antakya’da yakalandığını...

Eski futbolcu Gökhan Zan, dün FOX TV’de katıldığı canlı yayında, “Hatay’da onlarca vinç boş boş bekliyor, AFAD onay verecekmiş” sözleriyle kurtarma çalışmalarındaki plansızlığa isyan etti.

Depreme Antakya’da yakalandığını belirten Zan, yaşadıklarını özetle şöyle anlattı:
“Antakya şu anda içler acısı, yerle bir olmuş durumda. Emin olun burası bir savaş alanı. Sanki atom bombası patlamış. Hiçbir bir binaya giriş yapılamaz. Millet göç edip, bir yerlere sığınmaya çalışıyor. Maalesef yardımlar çok yavaş ilerliyor. Daha hızlı olmamız lazım. Daha fazla vinç, kepçe, yardım gerekiyor. Onlarca vinç, kepçe ve kamyon burada boş boş bekliyor görev almak için. ‘AFAD yetkililerinin onayı olmadan hareket edemeyiz’ diyorlar. Lütfen yalvarıyorum bir an önce sesimizi duyun.”

BİRÇOK AKRABAMI KAYBETTİM
Depremde maalesef kuzenlerimi kaybettim, dayımın çocuklarını kaybettim, akrabalarımı kaybettim. Eniştem ablalarını, yeğenlerini kaybetti. Annemi ve fiziksel engelli kardeşimi 7. kattan sırtımda indirdim. İhtiyaç malzemesi lazım, su lazım, çok yardım lazım.”