Bir Zamanlar Antalya

Bir Zamanlar Antalya
Antalya’da 6 yıllık bir çalışmanın ardından açılan “Bir Zamanlar Antalya Müzesi”, 8 dilde 2 binden fazla eserle kent tarihini anlatıyor.Kepez ilçesindeki eski Dokuma Fabrikası Yerleşkesi’ndeki yönetim binasında Kepez...

Antalya’da 6 yıllık bir çalışmanın ardından açılan “Bir Zamanlar Antalya Müzesi”, 8 dilde 2 binden fazla eserle kent tarihini anlatıyor.

Kepez ilçesindeki eski Dokuma Fabrikası Yerleşkesi’ndeki yönetim binasında Kepez Belediyesince açılan müzedeki 20 salonda kentin sosyal yaşamı, turizmi, tarımı, yemek kültürü, gelenek ve görenekleri, Yörük kültürü, yemek kültürüne ait 2 binden fazla orijinal eser yer alıyor.

Müzedeki, bir dönem Antalya’da yaşayan sanatçı Zeki Müren’e ait gözlük ile konakladığı bir otelin çekmecesinde unuttuğu el yazısı notları da dikkati çekiyor.

Ayrıca müzede, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Antalya ziyaretinde kullandığı sandalye ve masanın sergilendiği özel bir bölüm de bulunuyor.

Altın Portakal Film Festivali’nin 1990’lı yıllarda gerçekleştirilen geleneksel kortej geçişinde Yeşilçam’ın ünlü isimlerini taşıyan üstü açık otomobil de müze yetkilileri tarafından satın alındı.

Müzede, Kaleiçi’ndeki tarihi evlerin kapıları tek tek çalınarak sahiplerinden satın alınan ya da müzeye bağış yapılan günlük eşyalar da sergileniyor.