BİRAZ YAVAŞ SAYIN ERDOĞAN

BİRAZ YAVAŞ SAYIN ERDOĞAN
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da gündeminde hükümetin reform söylemi vardı. Partisinin Yozgat kongresinde konuşan Babacan, “Maşallah, o kadar hızlı bir U dönüşü ki bu, yetişebilene aşk olsun. Düne kadar düşman...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da gündeminde hükümetin reform söylemi vardı. Partisinin Yozgat kongresinde konuşan Babacan, “Maşallah, o kadar hızlı bir U dönüşü ki bu, yetişebilene aşk olsun. Düne kadar düşman ilan ettiğinize birden dönüp sarılmaya çalışıyorsunuz. Sayın Erdoğan, biraz yavaş. Sizin peşinizde bol bol yandaş gazeteci, bolca troll, Pelikan melikan çeşitli kuş sürüleri de var. Böyle hızlı manevra yaptığınızda virajı alamayıp kaza yapıyorlar. Ekonomideki, dış politikadaki, güvenlik politikalarındaki yanlışların bu millete ödettiği bedelle ilgili bir açıklama borcunuz var. Bu büyük ülke, sizin deneme tahtanız değildir. Ekonomide dene yanıl, dış politikada dene yanıl, güvenlik politikalarında dene yanıl. Bu yanlışlarınızın maliyeti konusunda hiç açıklama yapmayacak mısınız” dedi.
Ali Babacan’a göre hükümet hem ekonomide hem de dış politikada makas değiştirmeye mecbur kaldı. ‘Papucun pahalı olduğunu gördüler” diyen Babacan, söylemin icraata geçip geçmeyeceği konusunda umutsuz konuştu ve şunları söyledi:
“Ekonomiyi dibe batırdıklarını anlamaya başlayınca Avrupa Birliği’nden söz etmeye başladılar. Pabuç pahalı. Senelerce ‘Ey Batı’ diye diye ülkeyi içe kapattılar. Avrupa Birliği’ne ‘biz yolumuza, sen yoluna’ diye meydan okuyup durdular. Sanki yıllardır Avrupa düşmanlığı yapan başkalarıymış gibi, Cumhurbaşkanı birden ani bir viraj aldı, U dönüşü yaptı. Nihayetinde bu konuda da bizim sözümüze geliyorlar. Türkiye’nin sözünün gücünü artırın, sorunlarımızı diplomasiyle çözün deyip durduk. Kopya çekiyorlar diyoruz ya. Lafta kopyaya devam ama icraatta bir şey göremedik.”