Birinci yılında Boğaziçililer Silivri yolundaydı

Birinci yılında Boğaziçililer Silivri yolundaydı
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Silivri’de tutuklu bulunan Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen’e destek için çıktıkları yolda jandarma tarafından durduruldular.Jandarmanın engellediği öğrenciler sosyal medyadan yaptıkları...

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Silivri’de tutuklu bulunan Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen’e destek için çıktıkları yolda jandarma tarafından durduruldular.

Jandarmanın engellediği öğrenciler sosyal medyadan yaptıkları açıklamada şunları söylediler:
“Silivri girişindeki jandarma kontrol noktasında durdurulduk. Alana girişimiz engellenmeye çalışılıyor. Avukatlarımızı bekliyoruz. Arkadaşlarımızdan bizi böyle ayıracağınızı sananlara sesleniyoruz: Biz birbirimize mücadeleyle, umutla bağlıyız; vazgeçmeye niyetimiz yok! Beklerken şiirlerimizi okuduk; şiir okumanın örgütsel faaliyet olduğunu söyleyerek, şiirlerimizi engellemeye çalıştılar.

Basın emekçilerinin video çekmesini engellediler. Basın emekçilerini, cumhurbaşkanlığından kartları olmadığı için basın olarak kabul etmediklerini söyleyerek engellemeye çalışıyorlar. Uluslararası basın kartını kabul etmiyorlar. Sarayın basını olmadığımız için bizi susturamazsınız”

Berke’ye Perit’e Üniversiteye Özgürlük Kampanyası grubu ise daha sonra yaptığı açıklama engellemeye rağmen Silivri Cezaevine ulaştıklarını açıkladı.