BITCOIN’İN GÖZÜ YÜKSEKTE

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 21, 2020 / 08:29

Tarihinde ilk kez 20 bin doları aşan Bitcoin 24 bin doları zorlarken, analistler de iddialı tahminlerde bulunmaya devam ediyor. Blockchain.com Araştırma Şefi Garrick Hileman Bitcoin’in 2021’de 1 trilyon dolar değerinde bir varlık haline gelmesini beklediğini açıkladı. Bu öngörünün gerçekleşmesi için 1 Bitcoin’in 54 bin dolarlık değere ulaşması gerekiyor
Hafta içi tarihinde ilk kez 20 bin dolarlık psikolojik sınırı aşan Bitcoin dün gece de 24 bin doların üzerini test etti. Bu sabah itibarıyla ise 23 bin 500 dolara geriledi. Bitcoin 2020 yılının sonuna yaklaşılırken, yıl genelinde yatırımcısına dolar bazında yüzde 223 kazandırdı.
Bu hızlı yükseliş kripto para yatırımcılarına 2017’yi hatırlattı. 2017’ye bin dolar civarında başlayan Bitcoin, o sene aralık ayında 19 bin 800 dolara yükselmişti. Ancak bu hızlı çıkışın ardından 20 bin dolarlık seviye kırılamayınca büyük bir satış dalgası geldi.
Aralık 2018’de Bitcoin 3 bin 500 dolara kadar gerilemişti. Dolayısıyla bir yıl önceki zirvelerde alım yapanlar büyük zararlara uğradı.
Bu zararlar ancak 3 yılda telafi edildi. Bu geçmiş tecrübe birçok kripto yatırımcısının son günlerde kırılan rekorlara kuşkuyla yaklaşmasına yol açıyor.
Bu yıl analistler, 2017’den farklı olarak kurumsal yatırımcıların özellikle de Wall Street devlerinin Bitcoin’de artan alımlarının kripto paranın geleceği için olumlu sinyaller verdiğine dikkat çekiyor.
YÜZDE 129 ARTIŞ ANLAMINA GELİYOR
Bitcoin’in toplam piyasa değeri bugün itibarıyla 430 milyar dolara ulaştı. Hileman’ın tahmininin gerçekleşmesi için Bitcoin fiyatının yaklaşık 54 bin dolara ulaşması gerekiyor. Bu da yüzde 129’luk bir artış anlamına geliyor. Böyle yükselişler Bitcoin’de daha önce yaşanmış olsa da fiyatlar yükseldikçe işlem hacminin ve yatırımcı sayısının da artması gerekiyor.
Hileman, kurumsal yatırımcıların ilgisinin ve bu yıl salgın kaynaklı yaşanan belirsizliklerde artan ilginin Bitcoin için ortaya atılan “dijital altın” tezini onayladığını ifade etti. Şu anda dünyada 100 milyon kişinin Bitcoin cüzdanı bulunuyor. Yatırımcıların elindeki altının toplam değeri ise 10 trilyon dolar olarak tahmin ediliyor. Altını olan kişi sayısı bilinmese de bu sayının 100 milyonun çok üzerinde olduğu kabul ediliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top