Bitti bitiyor, gitti gidiyor

Bitti bitiyor, gitti gidiyor
Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İktidar 2021 yılını kendi lehine dönüştüremedi; demokrasi mücadelesini, demokratik siyaseti ve toplumsal muhalefeti çökertemedi, kendi...

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İktidar 2021 yılını kendi lehine dönüştüremedi; demokrasi mücadelesini, demokratik siyaseti ve toplumsal muhalefeti çökertemedi, kendi siyaseti çöktü” dedi.

Buldan şu ifadeleri kullandı: “Nefret siyasetiyle kamplaşma ve kutuplaşmayı büyütmek istediler ama halklarımız bu oyuna gelmedi, toplumsal dayanışmayı ve mücadele ortaklığını büyüttü. Bu iktidar 2021’de başaramadı, 2022’de de başaramayacak ve çok büyük kaybedecektir.”

“En son İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden bir kumpas başlattılar. 31 Mart’ın intikamını almaya çalışıyorlar ve bunun için büyük bir çaba sarf ediyorlar. İstanbul üzerinden tüm demokrasiyi ve demokrasi güçlerini tehdit ediyorlar.”

Buldan, “PKK’nın HDP sureti kesinlikle kapatılmalıdır. HDP, demokrasinin yüz karasıdır. HDP, Türkiye’ye çevrilmiş kanlı silahtır” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Buldan, “Demokrasinin yüz akı olan HDP’ye kimsenin laf söyleme hakkı da haddi de yoktur. HDP bu ülkenin de bu ülkenin halklarının da bu ülkenin demokrasinin de yüz akıdır. Bu ülkede bir yüz karası varsa o da sizin zihniyetinizdir, bakış açınızdır” diye konuştu.

AK Partililer terör iltisaklı ilan ettikleri ”DİAYDER” iddianamesindeki Kürtçe “barış, eşitlik, yaşam” kelimelerinin suç sayıldığını söyleyen Buldan, “Bu kavramlardan mahrum olduğunuzu ve bu kelimelerden korktuğunuzu iyi biliyoruz. Bir kelime de biz ekliyoruz: Bitti, bitiyor, gitti, gidiyorsunuz.” İfadelerini kullandı.