Biz barajları aşa aşa gelen bir partiyiz

Biz barajları aşa aşa gelen bir partiyiz
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şırnak’ta yaptığı konuşmada, “Demokrasinin, adaletin önündeki barajları da bir bir yıkacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.HDP Şırnak İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresine...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şırnak’ta yaptığı konuşmada, “Demokrasinin, adaletin önündeki barajları da bir bir yıkacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HDP Şırnak İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresine katılan Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Barışın önündeki barajları da aşacağız” dedi.

Cumhur İttifakı’nın seçim yasasını eleştiren Buldan, “Elbette ki iktidara ders vereceğimiz zamanlar sandıklardır, seçim süreçleridir. Biz biliyoruz ki halkımız bütün bu yaşananları, bütün bu haksızlıkların ve hukuksuzlukların hesabını sandıkta soracaktır. Genel Kurul’a yeni bir yasa tasarısı getirdiler. Sanırım bu hafta görüşülmeye başlanacak. Kürt halkı Meclis’e girmesin demokrasi güçleri meclise girmesin diye yüzde 10’luk seçim barajını Türkiye’ye getirmişlerdi. Şimdi gördüler ki halkımız barajları yıka yıka seçimlere gidiyor bunun için kendi küçük ortaklarını kurtarmak için seçim barajını yüzde 7’ye düşürmek istiyorlar. Ancak o küçük ortak yüzde 7 seçim barajını da aşamayacak bir durumdadır. Biz barajları aşa aşa gelen bir partiyiz” ifadelerini kullandı.