BİZ ÖĞRENCİYİZ

BİZ ÖĞRENCİYİZ
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise kampüs içinde sürdürdükleri eylemde Erdoğan'ın "terörist" suçlamalarına yanıt verdi. "Buradan devlet kademelerine, belediyelere, üniversitelere STK'lara kayyum atamak isteyenlere sesleniyoruz....

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise kampüs içinde sürdürdükleri eylemde Erdoğan'ın "terörist" suçlamalarına yanıt verdi. "Buradan devlet kademelerine, belediyelere, üniversitelere STK'lara kayyum atamak isteyenlere sesleniyoruz. Yaşasın öğrenci dayanışması" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, "Biz öğrenciyiz" sloganları atıldı.

ATAMA DEĞİL SEÇİM

Rektör ataması uygulaması ile Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik özerkliğinin ve demokratik değerlerinin açıkça ihlal edildiğini ifade eden akademisyenler, uygulamayı kabul etmediklerini dile getirdiler.

Akademisyenler, rektör, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticilerin, atama ile değil seçimle belirlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Üniversite senatosunun 2012'de aldığı kararın okunduğu bildiride, "Üniversitelerin, herhangi bir kişinin etkisi ya da baskısı altında kalmaması, siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilimsel ve toplumsal açıdan vazgeçilmezdir" sözleri yer aldı.

TEMSİLİ SEÇİM YAPILDI

Öğrenciler, üniversitede yaptıkları açıklamanın ardından kampüs içerisinde temsili bir seçim yaptılar.

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörü demokratik bir seçimle belirlenmelidir" yazılı bir pusula üzerinde oy kullanan öğrenciler, sandık önünde uzun bir kuyruk oluşturdular.

Boğaziçili öğrenciler, rektörlük binasının adını "Kayyumluk" binası olarak değiştirdiler. Öğrenciler, Prof. Dr. Bulu görevinden istifa edene kadar da binanın adını bu şekilde kabul ettiklerini duyurdular.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA: KORKMUYORUZ

Boğaziçi eylemleri gerekçesiyle hala gözaltında tutulan 18 üniversite öğrencisi için Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep eden öğrenciler, "Tekrar ediyoruz; Korkmuyoruz. Yasaklarınızla sindiremediğiniz gençlik, gözaltılarla yılmayacak. Arkadaşlarımız özgürleşecek, kayyum rektörler üniversiteden gidecek" dedi.

BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara katıldıkları için gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 21 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

ANKARA’DA ÖĞRENCİLERE GÖZALTI

Dün birçok farklı şehirde Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemleri düzenlendi. Ankara'da polisin eyleme müdahale ettiği ve çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı bildirildi.