Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Biz Voleybol Ülkesiyiz

Sultanlar Ligi'nin iki güçlü temsilcisi Vakıfbank ile Fenerbahçe Opet, Ankara'da düzenlenen 2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonasında boy gösterdi.

Türk voleybolunu Avrupa'da başarıyla temsil eden ekiplerimizden biri olan Vakıfbank, turnuvanın finalinde İtalyan temsilcisi Imoco Volley'i 3-2 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Dünyada bu kupayı en çok kaldıran takım olan Vakıfbank, turnuvanın grup aşamasında Kazakistan'ın Altay ve Brezilya'nın Minas takımlarını 3-0'lık skorlarla geçti. Yarı finalde, turnuvanın favorilerinden biri olan Fenerbahçe Opet'i rahat bir skorla 3-0 mağlup eden Vakıfbank, final maçında FIVB Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Imoco Volley'i de 3-2 mağlup ederek bu organizasyondaki 4. şampiyonluğunu elde etti.

Etkili, organize ve çeşitliliği oldukça fazla hücum oyunlarının yanı sıra; arka alan savunması, blok savunması gibi savunma varyasyonlarının tümünü başarıyla gerçekleştirebilen bir ekip Vakıfbank. O kadar etkili savunma yapıyorlar ki, rakip takımların da bu etkili savunmaya karşı gerçekleştirdikleri hücum oyunlarında müthiş bir panik yaşadıklarını rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Orta oyuncu Chiaka Ogbogu, pasör çaprazı Isabelle Haak, smaçörler Gabriela Braga Guimaraes ve Michelle Bartsch-Hackley gibi çok önemli bir yabancı kadrosu var. Özellikle Isabelle Haak ve Gabriella'nın vurduğu smaçlar, eskilerin tabiriyle "Vurdu mu ses getiriyor!" dedirtecek türden.

Aynı zamanda; pasörler Cansu Özbay ile Buket Gülübay, orta oyuncular Zehra Güneş, Kübra Akman, Melis Gürkaynak, liberolar Ayça Aykaç ve Aylin Acar, smaçörler Tuğba Şenoğlu ile Derya Cebecioğlu ve pasör çaprazı "Mavi Şimşek" Meryem Boz takımın yerli kadrosunu oluşturan isimler. Özellikle; libero Ayça Aykaç, pasör Cansu Özbay, orta oyuncu Zehra Güneş ve pasör çaprazı Meryem Boz, takımlarının hücum ve savunma performansında önemli bir rol oynuyor.

Başantrenör olarak -aynı zamanda A Milli Kadın Voleybol Takımımızın (Filenin Sultanları) başantrenörü olan- Giovanni Guidetti görev yapıyor. Guidetti, 2008 yılından bu yana Vakıfbank'ın başında ve bu çatı altında birçok başarı kazanmış durumda. Tam 13 yıl… Dile kolay. Başarılı voleybolcularımızdan Bahar Toksoy Guidetti ile evli olan Giovanni Guidetti, ülkemizde bulunduğu süre içinde Türk sporunun en sevilen figürlerinden biri olmayı başardı. 2021 FIVB Kadınlar Dünya şampiyonu olan Vakıfbank'ı gönülden tebrik ediyor, elde edecekleri benzer başarıların devamını diliyorum.
Turnuvanın bir diğer güçlü temsilcisi diğer ekibimiz Fenerbahçe Opet idi.

Taraflı tarafsız bütün voleybol severlerin beklentisi, organizasyonun finalinde Vakıfbank ile Fenerbahçe Opet finalini izlemekti. Ancak, iki kaliteli takımımızın yarı finalde eşleşmesi bu beklentileri boşa çıkardı. Yarı finalde Vakıfbank'a elenen Fenerbahçe Opet, üçüncülük maçında Brezilya temsilcisi Minas'ı 3-0 mağlup ederek, dünya üçüncüsü oldu.

Fenerbahçe Opet'i de gönülden tebrik ediyorum. Futbolda; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan oluşan "Dört Büyükler" sınıfının, amatör branşlara ağırlık veren tek parçası Fenerbahçe.

Yıllardır, amatör şubelere çok büyük bir yatırım yapıyorlar. Bu yatırımın karşılığını da basketbol ve voleybolda kazanılan kupalar ile aldılar.

Fenerbahçe'nin amatör şubelere verdiği değeri, diğer büyük kulüplerimizin de vermesini temenni ediyorum.

Türkiye'nin en iyi teknoloji kuruluşlarından biri olan Vestel'in, Türk voleybolu için çektiği reklam filminde kullandığı "Biz voleybol ülkesiyiz" sloganı ile yazıma başlamayı uygun gördüm. Çünkü bu slogan, asla popülizm ile abartı içeren bir deyiş değildir.

Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe, yıllardır Avrupa'da elde ettikleri başarılarla Türk voleyboluna büyük bir prestij kazandırdılar. Milli takım çatısı altında kazanılan başarıları saymıyorum bile!

Özetle; elde edilen bu başarılar asla tesadüf olamaz. Belli bir planlamanın ve sabrın ürünüdür.

Şifrenin şortlarda değil, yüreklerde olduğunu bütün yobaz kafalara gösterdikleri için kızlarımıza teşekkür ediyorum.

Büyük alkışı hak ediyorlar. Helal olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi