Biz yurt istiyoruz, sunduğunuz tek çözüm nezarethane mi?

Biz yurt istiyoruz, sunduğunuz tek çözüm nezarethane mi?
İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de yurt ve ev kiralarına tepki göstermek için parklarda kalan üniversite öğrencilerine polis müdahale etti. İstanbul’da yağışlı havada çadır kurmak isteyen Kadıköy’deki üniversitelilere...

İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de yurt ve ev kiralarına tepki göstermek için parklarda kalan üniversite öğrencilerine polis müdahale etti. İstanbul’da yağışlı havada çadır kurmak isteyen Kadıköy’deki üniversitelilere polis müsaade etmedi.
Eskişehir’de ise 6 öğrenci gözaltına alındı. Ankara ve İzmit’te öğrencilerin bulunduğu alanda polis öğrencileri çıkardı.
Eskişehir Eskibağlar Mahallesi’nde bulunan parkta bir araya gelen ve ‘Barınamıyoruz’ yazılı pankart açan üniversite öğrencileri geceyi orada geçirmek istedi.
Parkta eylem yapmak isteyen gençlerin toplandığı alanda bulunan emniyet yetkilileri, uyarılarda bulundu.
Eylemlerine devam etmek isteyen göstericilere polis müdahalede bulundu. Müdahale sonucunda aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
ANKARA: DURDUĞUNUZ ANDA GÖZALTINA ALIRIZ
Öğrencilerin Kuğulu Park’ta nöbet tutmasına izin vermeyen polisler, yürüyen öğrenciler durduğu anda gözaltına alacağını söylüyor. Öğrenciler gözaltına alınmamak için yarım saattir yürüyorlar. Polis tarafından herhangi bir parka alınmıyorlar.