“Bizden başka yardım yapan yoktu, zorlarına giden bu oldu”

“Bizden başka yardım yapan yoktu, zorlarına giden bu oldu”
Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ahbap Derneği ile koordineli şekilde depremzedelere yardım ulaştıran YouTube kanalı BaBaLa Tv’nin kurucusu Oğuzhan Uğur, hakkındaki soruşturma ve hedef gösterilmesine ilişkin süreci halktv.com.tr’den...

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ahbap Derneği ile koordineli şekilde depremzedelere yardım ulaştıran YouTube kanalı BaBaLa Tv’nin kurucusu Oğuzhan Uğur, hakkındaki soruşturma ve hedef gösterilmesine ilişkin süreci halktv.com.tr’den İsmail Saymaz’a anlattı.

‘’BİZ DAHA ÖNCE ORADAYDIK’
Yardımları gören halkın sosyal medyadan “Devlet sizin gibi çalışmıyor” dediği için bazı çevrelerin hedefi olduklarını vurgulayan Uğur, “Bizi yıpratırlarsa bir tek yardım yapan kendileri kalacaktı. Çünkü bizden başka yardım yapan yok. Onların zoruna giden bu oldu. ‘Devlet burada, AFAD burada’ diyemediler. Çünkü biz daha önce oradaydık” diye konuştu.

“KORKUTAMAZLAR, GİDER SİLİVRİ’DE YATARIM”
Bahçeli ve Soylu’nun açıklamalarının ardından ekipteki arkadaşların korktuğunu söyleyen Uğur “Beni korkutamazlar. Ben yıllarca Silivri’ye gitmiş gelmiş adamım. Çoluğum yok çocuğum yok, gider yatarım. Ekibimizdeki koordinasyonun bozulmasını neredeyse sağlıyorlardı ama toparladık” ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU ARADI, AKP’LİLER DESTEK VERDİ
Uğur, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kendisini arayarak “Moralini yüksek tut. Teşekkür ediyoruz, yanındayız” dediğini, kendisini destekleyen AKP’li vekiller de olduğunu söyledi.

Canlı yayına bağlanamadılar ama 500 biner TL bağış yaptılar
Ahbap Derneği’nin kurucusu Haluk Levent ve BaBaLa Tv’nin sahibi Oğuzhan Uğur, önceki akşam sekiz televizyon kanalında ortak düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” kampanyasının canlı yayınına bağlanmak istediklerini ancak bağlanamadıklarını belirterek, 500 biner TL bağışta bulunduklarını açıkladı.

Levent, sosyal medya hesabından “Yıllarca beraber çalıştığımız, görüştüğüm bildiğim, yangınlarda sellerde özverili çalışmalarına tanık olduğum Afad emekçileri geldi aklıma. Onlara selam olsun. Ben de 500 bin ₺ bağış açıklıyorum” dedi. Uğur da “Yoğunluktan sanırım, bağlanamadık… Ekibim adına 500 bin ₺ bağışladım. Bir damla su olsun” ifadesini kullandı.