BİZE EVİ BOŞALTTIRMADILAR, ‘ARAÇLARINIZI ALIN’ DEDİLER

BİZE EVİ BOŞALTTIRMADILAR, ‘ARAÇLARINIZI ALIN’ DEDİLER
Çöken Ölçer Apartmanı'ndayken sel sularında kaybolanlar arasında, yaz tatili için anneleriyle İstanbul'dan babanne ve dedelerini ziyarete gelen 12 yaşındaki ikizler Ecrin ve İclal Yücel de vardı.Arzu Yücel belediyeden yapılan,...

Çöken Ölçer Apartmanı'ndayken sel sularında kaybolanlar arasında, yaz tatili için anneleriyle İstanbul'dan babanne ve dedelerini ziyarete gelen 12 yaşındaki ikizler Ecrin ve İclal Yücel de vardı.

Arzu Yücel belediyeden yapılan, "Araçlarınızı gelen çayın kenarından kaldırın" anonsu üzerine, aracını çekmek için apartmandan çıkması sayesinde kurtuldu.

Yücel çifti açıklamalarında, felaketin hemen öncesinde yanlış yönlendirildiklerini söylediler ve ilçedeki yanlış yapılaşmaya dikkat çektiler.

Arzu Yücel, yaptığı açıklamada, "5'inci katta oturuyorduk. Yaz tatili için geldik buraya. Bize evi boşalttırmadılar. 11.30'da belediyenin arabası geldi, anons ettiler. 'Çay taşabilir' dendi. Dışarı çıktım. 12.00'de çay taştı. Akşam 17.30'a kadar dışarıda bekledim. Çocuklarıma el salladım, balkondalardı, bize bakıyordu, el sallıyorduk. 'Bina yeni, çökmez' dediler" ifadelerini kullandı.

Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Telefonla konuştuk, bana balkondan el salladılar; 'Anne biz iyiyiz, merak etmeyin, kendinize bakın' dediler. Her şeyleri gördü gözlerim. Hiçbir şeyler yapamadık biz. Bize 'Arabaları yükseğe çıkarın' dediler, 'Canlarınızı, evlatlarınızı kurtarın' demediler. 5 dakika içinde ben onların hepsini alırdım."