“Bizi görmezden geldiler”

“Bizi görmezden geldiler”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, izmir depreminin ardından arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde büyükşehirin yok sayıldığını ifade ederken, “İtfaiyecimizle röportaj bile yapmaktan kaçındılar. Oysa ki...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, izmir depreminin ardından arama kurtarma ve yardım faaliyetlerinde büyükşehirin yok sayıldığını ifade ederken, “İtfaiyecimizle röportaj bile yapmaktan kaçındılar. Oysa ki biz ‘bir kira bir yuva’ kampanyasıyla 48 saatte 21 milyon TL kira yardımı, ‘halkın bakkalı’ kampanyasıyla 17 milyon TL topladık” dedi.
Soyer, Ankara’dan İzmir Valiliği’ne gelen miktarın ise 24 milyon lira olduğunu ifade etti. Soyer, Atilla Güner’le Akşam Postası’na şöyle konuştu.
“Büyükşehir, arama kurtarma çalışmalarında ve yardım faaliyetlerinde medya tarafından yok sayıldı. Televizyon kanallarında her şehirden gelen itfaiyesi ile ilgili röportaj yapıldı ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni görmedik. Sanki Büyükşehir başka şeylerle meşgulmüş gibi, sanki o büyük kurumsal yapı başka bir derdi varmış gibi, sanki hiç alanda yokmuş gibi. Ne Büyükşehir’in çadırı göründü ne de itfaiyesi.”