Bizi leylekler getirmedi

Bizi leylekler getirmedi
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç “HDP’ye bakanlık verilmesi” tartışması üzerinden, başta Genel Başkan Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti’den yapılan “HDP’nin olduğu yerde biz olmayız” açıklamalarına tepki...

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç “HDP’ye bakanlık verilmesi” tartışması üzerinden, başta Genel Başkan Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti’den yapılan “HDP’nin olduğu yerde biz olmayız” açıklamalarına tepki gösterdi.

HDP’nin 6’lı masadan bakanlık talebi, beklentisi olmadığını belirten Oluç, şunları söyledi:
“Eğer demokratik siyaset konusunda ilkelere sahipse siyasi partiler, o zaman bu ilkelere uygun davranmalılar. Meclis’e bizi leylekler getirmedi, ya da kimse bizi cami avlusunda bulup getirmedi. Biz mücadele ettik halkın oylarıyla Meclis’e geldik. Kimi zaman danışma kurulu toplantısında grup başkanvekili olarak diğer partilerin grup başkanvekilleri ile birlikte imza atıyoruz veya kanun tekliflerine ortak imza atıyoruz. Biz Meclis’teyiz, siz Meclis’ten çekilecek misiniz o zaman biz Meclis’teyiz diye? Bize 6- 7 milyon insan oy veriyor. Bu insanları memleketin dışına mı atacaksınız?”

HDP’nin 6’lı masada olmayacağını yaklaşık 1 yıl önce, 27 Eylül 2021 tarihli tutum belgesiyle ortaya koyduklarını ve bu tutumlarının sürdüğünü belirten Oluç, o nedenle “HDP’nin olduğu masada biz olmayız” ifadelerinin son derece “afaki” bir yaklaşım olduğunu söyledi.