Bizi sahadan çekmek istiyorlar

Bizi sahadan çekmek istiyorlar
İYİ Parti Meclis Grubu, dünkü olağanüstü toplantısında Lütfü Türkkan'ın yerine, Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı Grup Başkan Vekili seçti. Türkkan, Bingöl'de bir kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle kamuoyundan ve sosyal...

İYİ Parti Meclis Grubu, dünkü olağanüstü toplantısında Lütfü Türkkan'ın yerine, Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı Grup Başkan Vekili seçti. Türkkan, Bingöl'de bir kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle kamuoyundan ve sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine grup başkan vekilliğinden istifa etmişti. Akşener de Türkkan'ın bu görevden istifasını istemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Türkkan'ın tutumunu onaylamanın mümkün olmadığına ancak bu tür olaylarla ilerleyen süreçte de karşılaşılabileceğine dikkat çekti. Partisinin milletvekillerini uyaran Akşener, "Sakinliğinizi, sağduyunuzu koruyun; öfkenize yenilmeyin" dedi.

Edinilen bilgiye göre Akşener de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirirken Türkkan’ın tutumunu onaylamanın mümkün olmadığını ifade etti. Akşener, bundan sonraki süreçte de İYİ Parti’ye yönelik bu tür “organizasyonlarla” karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye’nin en önemli sorununun ve gündeminin ekonomi olduğunu belirten Akşener, iktidar partisinin sahada olmasından ve vatandaşın ilgisinden rahatsız olduğunu savunarak, “Bizi sahadan çekmek istiyorlar. Gündemi değiştirmelerine izin vermeyeceğiz ve vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceğiz” görüşünü dile getirdi.

İYİ Parti Meclis Grubu, küfrü ve hakareti sonrası kamuoyuna yaptığı açıklamasını yeterli bulduğu Türkkan'ın disipline sevkine gerek görmedi.

AKŞENER ADAY GÖSTERDİ, OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ
Daha sonra grup başkanvekilliği seçimine geçildi. Edinilen bilgiye göre Akşener, başka aday çıkmaması üzerine grup başkan vekilliği için Samsun Milletvekili Erhan Usta’yı tek aday olarak önerdi. Partinin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Usta, oy birliği ile grup başkan vekilliğine seçildi.