Bizim kimsenin lütfedeceği masada kürsüye ihtiyacımız yok

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 6, 2022 / 11:07

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar grup toplantısında konuştu. Sancar, “Bizim ne kimsenin lütfedeceği masada kürsüye ihtiyacımız ne de birilerinin bizleri meşru görme konusunda sözlerine ihtiyacımız var. Meşruluğumuz haklılığımızdadır, yerimiz meydanlarda, halkın içindedir” dedi.

İktidarı eleştiren Sancar, çözüm için üçüncü yolu işaret ederek muhalefete de göndermede bulundu:
“Bütün o savaş rant politikaların yanında bir de demokrasiyi ortadan kaldırmak, hukuku yok etmek, adaleti tamamen ezmek bu düzenin, soygunun nedenleridir. Enflasyon üç haneli, adalet, hukuk, demokrasi sıfır. Biz bu denklemi tersine çevireceğiz. Bu yol üçüncü yoldur. Bu ülkeyi aydınlığa çıkaracak, gerçek alternatifi sunan yoldur. HDP halk için çalışmaktadır. Bu çalışmaların sonucunu da büyük bir demokrasi ittifakı inşa ederek mutlaka alacaktır. Bu sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bizim ne kimsenin lütfedeceği masada kürsüye ihtiyacımız ne de birilerinin bizleri meşru görme konusunda sözlerine ihtiyacımız var. Meşruluğumuz haklılığımızdadır, yerimiz meydanlarda, halkın içindedir.”

KOBANE DAVASI KUMPASTIR
108 HDP’linin yargılandığı Kobani davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sancar, “Çeşitli kumpaslarla bizi yolumuzdan alıkoymaya çalışıyorlar. Sincan’da Kobane kumpas davası sürüyor. Yeni rezaletler, skandallar yaşanıyor. Zaten en başta mahkemenin heyet başkanının bir çete üyesi olarak soruşturmaya tabi tutulması, davanın kumpas olduğunun en açık kanıtıdır. Hangi güçler bu davanın arkasında biliyoruz biz. Mahkeme salonunda yoldaşlarımız her gün bu kumpasları mahkeme heyetinin hem de arkasında güçlerin yüzlerine çarpıyorlar” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top