“Bizimkiler” yönetmenini kaybetti

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 21, 2023 / 00:33

‘Bizimkiler‘, ‘Perihan Abla‘ gibi efsane dizilerin usta yönetmeni Yalçın Yelence, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında yaşamını yitirdi. Yelence’nin cenazesi bugün Kartal Soğanlı Safa Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Tam 454 bölüm ‘Bizimkiler‘ dizisini yöneten ve adı diziyle beraber anılan usta yönetmen, İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde tedavi görürken beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma alınmış ve uyutulmuştu.

Ankara’da 1954’te doğan Yelence, 1976’da Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu. Usta yönetmen, 1977’den 1983’e kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT’nin ilk dış yapımı olan, “Bay Alkolü Takdimimdir” dizisinin senaryo yazarı olan Yelence, “Perihan Abla“, “Bizimkiler“, “Yarı Şaka Yarı Ciddi” ve “Yazlıkçılar” gibi pek çok unutulmaz televizyon yapımına yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı.

Yelence, “Kars’ın Solan Rengi: Molokanlar” belgeseli ile, 9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması’nda profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.

Yelence’nin yönettiği yapımlar arasında “Babba“, “Memleket Hikayeleri: Eminem“, “Memleket Hikayeleri: Tabancanın Sapını Gülle Donatacağım“, “Operasyon Cennet“, “Mavi Kolye“, “Aşk Meydan Savaşı“, “Kibar Ana“, “Mihriban“, “Duruşma“, “Oğlum Adam Olacak” adlı dizi ve filmler de yer alıyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top