Blackstone’dan ekonomide “V” şeklinde toparlanma beklentisi

Blackstone’dan ekonomide “V” şeklinde toparlanma beklentisi
Dünyanın en büyük alternatif varlık yönetim şirketi Blackstone Group CEO’su Steve Schwarzman birkaç ay içerisinde ekonomide V şeklinde toparlanma beklediğini düşündüğünü söyledi. Şirketin kurucu ortağı Schwarzman “Ekonominin...

Dünyanın en büyük alternatif varlık yönetim şirketi Blackstone Group CEO’su Steve Schwarzman birkaç ay içerisinde ekonomide V şeklinde toparlanma beklediğini düşündüğünü söyledi. Şirketin kurucu ortağı Schwarzman “Ekonominin kapalı olmasından dolayı gelecek birkaç ayda ekonominin yukarı gitmesi anlamında büyük bir V göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
Uluslararası piyasaların koronavirüs salgınından dolayı yaşanan krizin eninde sonunda kontrol altına alınacağına ilişkin iyimserlikten destek bulmasına karşın, Schwarzman, “uyum sağlamamız ve 2019 seviyelerine geri dönmemizin bir hayli zaman alacağını” vurguladı. Hedge fonu yöneticisi Bill Ackman ise, ekonomide toparlanmanın sene sonunda başlayacağını, 2021’in ikinci yarısında normalleşeceğini düşündüğünü belirtirken, sağlık krizine çok fazla kaynak aktarıldığı için her yerde kademeli iyileşme gördüğünü dile getird.
Aynı etkinlikte konuşan hedge fonu yöneticisi Bill Ackman, toparlanmanın yıl sonunda başlayacağını ve ekonominin 2021’in ikinci yarısında normalleşeceğini düşündüğünü söyledi. Ackman, sağlık krizine çok fazla kaynak aktarılması ile her yerde kademeli iyileşme gördüğünü söyledi.