Blinken ile yüz yüze

Blinken ile yüz yüze
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Anthony Blinken ile ilk ikili görüşmesini, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için gittiği Brüksel’de yaptı.Çavuşoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada,...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Anthony Blinken ile ilk ikili görüşmesini, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için gittiği Brüksel’de yaptı.
Çavuşoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, «Blinken ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. PKK’nın son zamanlarda artan saldırılarını da hatırlattık. Suriye konusunu insani boyutlarıyla da ele aldık” dedi. “S-400 meselesinin Türkiye için bittiğini bir kez daha söyledik” diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bundan sonraki süreçte başta ABD olmak üzere, ihtiyaçlarımızı karşılamak için müttefiklerimizle işbirliği içinde olacağımızı söyledik. ABD Dışişleri Bakanı’yla Türkiye ya da ABD’de daha geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleşmesi konusunda mutabık kaldık.”
ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da görüşmeyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Blinken, Türkiye ile Yunanistan arasında süren istikşafi görüşmelere destek verdiklerini söyledi ve Ankara›ya S-400 füzelerini muhafaza etmeme çağrısı yaptı. Blinken, Türkiye›nin İstanbul Sözleşmesi›nden çekilmesine yönelik kaygılarını aktardı. Blinken görüşmede demokratik kurumların ve insan haklarına saygının da önemini vurguladı.