BM: Afet bölgesinde 226 bin hamile var

BM: Afet bölgesinde 226 bin hamile var
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), 6 Şubat depremine ilişkin Türkiye Depremi Durum Raporu’nun ikincisini yayınladı. Raporda, afet bölgesinde 226 bin olduğu tahmin edilen hamile kadından 25 bininin gelecek ay doğum yapmasının...

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), 6 Şubat depremine ilişkin Türkiye Depremi Durum Raporu’nun ikincisini yayınladı. Raporda, afet bölgesinde 226 bin olduğu tahmin edilen hamile kadından 25 bininin gelecek ay doğum yapmasının beklendiği kaydedildi.

Raporda, 250 bin kadın için üreme sağlığı kitleri, 15 bin adet hijyen kiti ile 5 bin adet anne-bebek kitinin tedarik sürecinde olduğu ve 4 bin 45 adet hijyen ve anne-bebek kitinin dağıtıldığı bildirildi. Raporda, bölgede temiz su, duş, tuvalet ve el yıkama noktalarına erişimin sınırlı olmasının bulaşıcı hastalıkların yayılma riskini artırdığı uyarısı yapıldı.

UNFPA’in Türkiye’de depremden etkilenen bölgelerde hayat kurtarıcı CSÜS ve TCDŞ müdahaleleri için mevcut fon gereksinimi yaklaşık 20 milyon ABD doları olduğu belirlendi.