BM yetkilisi: Kıyamet gibi

BM yetkilisi: Kıyamet gibi
Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü David Beasley, Maraş merkezli depremlerin ardından büyük bir yıkımın meydana geldiği Hatay'ın Antakya kentini ziyaret etti. "Gördüklerimi tarif etmenin...

Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü David Beasley, Maraş merkezli depremlerin ardından büyük bir yıkımın meydana geldiği Hatay'ın Antakya kentini ziyaret etti. "Gördüklerimi tarif etmenin tek bir yolu var: Kıyamet gibi" ifadelerini kullanan Beasley, komşu Suriye'nin ise 'felaket üzerine felaket' yaşadığını dile getirdi.

Beasley, "Mahalleler dümdüz olmuş, evler yıkılmış, okullar ve dükkanlar kapalı, hayatlar parçalanmış. Buradaki yıkımın ölçeği gerçekten akıl almaz boyutta" ifadesini kullandı.

Suriye'ye gönderilmek üzere deprem yardımlarının toplandığı bir operasyon merkezini de ziyaret eden Beasley, gıda sevkiyatının aciliyetini bir kez daha hatırlattı. Tüm tarafları yardımların erişimini kolaylaştırmaya çağıran yetkili, malzemelerin mümkün olan her rotadan ulaştırılmasıı gerektiğini söyledi.