BM’den aşırı yoksulluk ve açlık uyarısı

BM’den aşırı yoksulluk ve açlık uyarısı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, aşırı yoksulluk ve açlığın on yıllardır ilk kez arttığına dikkat çekti. Genel Sekreter, dünya nüfusunun yaklaşık yarısı olan 3,5 milyar insan, iklim değişikliğine...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, aşırı yoksulluk ve açlığın on yıllardır ilk kez arttığına dikkat çekti. Genel Sekreter, dünya nüfusunun yaklaşık yarısı olan 3,5 milyar insan, iklim değişikliğine bağlı yeryüzünün en sıcak noktalarında yaşadığını vurguladı.

BM Cenevre Ofisi’nde başlayan BM İnsan Hakları Konseyinin 52’nci Oturumu’nun açılışında konuşan Guterres, şunları söyledi: “Aşırı yoksulluk ve açlık on yıllardır ilk kez artıyor. Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı olan 3,5 milyar insan, iklim değişikliğine bağlı yeryüzünün en sıcak noktalarında yaşıyor. Bu geniş alanlar, hızla insan hakları felaket bölgeleri haline geliyor. Buralardaki sel, kuraklık ve fırtınalar nedeniyle insanların iklim etkilerinden hayatlarını kaybetme olasılığının 15 kat daha fazla olduğu anlamına geliyor.”