Boğaziçi davasında tahliye kararı 'Tutuklama siyasi'

Boğaziçi davasında tahliye kararı 'Tutuklama siyasi'
2 Şubat'ta İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kadıköy'de düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gözaltına alınarak tutuklanan Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta ile birlikte yargılanan 23 kişi...

2 Şubat'ta İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Kadıköy'de düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gözaltına alınarak tutuklanan Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta ile birlikte yargılanan 23 kişi ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul Anadolu Adliyesi 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 09.30’da başlaması beklenen duruşma 10.45’te kimlik tespiti ile başladı. Hakimin kararıyla pandemi gerekçesiyle duruşmaya yakınlar ve basın alınmadı.

Savunmasını yapan tutuklu öğrenci Anıl Akyüz, "Polis kafamı kaldırıma vurarak beni gözaltına aldı. Hiçbir suç unsuru yoktu elimde, üzerimde. İki aydır tutukluyum. Keyfi ve siyasi şekilde tutuklandım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Boğaziçili öğrencilere destek olmak amacıyla Kadıköy'deki düzenlenen eylemde gözaltına alınıp tutuklanan öğrencilerden Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta'nın tahliyesine karar verildi. İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, savcılık öğrencilerin tahliyesini istemişti. Akyüz ve Delipalta'nın ev hapsi cezaları ve diğer adli kontrol tedbirleri de kaldırıldı.

Halkın yüzde 67’si Boğaziçilileri haklı buluyor

KONDA araştırma şirketi ‘Toplumun Boğaziçi Üniversitesi olaylarına bakışı’ başlıklı bir araştırma yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Boğaziçi Rektörlüğü’ne AK Parti’nin eski milletvekili aday adayı Melih Bulu’yu atamasından sonra başlayan gösterilerle ilgili yapılan kamuoyu araştırmasına göre toplumun yüzde 67’si öğrencileri haklı bulurken, yüzde 62’si de gösterilere polis müdahalesini haksız görüyor.