Boğaziçi yönetiminde trajikomik tablo

Boğaziçi yönetiminde trajikomik tablo
‘Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Kurulu ve Dekanlar’ broşüründe, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kayyım rektör olarak atanan Melih Bulu’nun yerine göreve getirilen Naci İnci ve 2 yardımcısının 6 fakültenin...

‘Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Kurulu ve Dekanlar’ broşüründe, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kayyım rektör olarak atanan Melih Bulu’nun yerine göreve getirilen Naci İnci ve 2 yardımcısının 6 fakültenin dekanlığını yürüttüğü görüldü.

Geçen haftalarda, Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Özlem Berk Albachten, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Metin Ercan ve Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt görevden alınmıştı. Naci İnci, 3 dekanın, görevleri ile ilgili işledikleri disiplin suçları nedeniyle açılan soruşturmalar sonucu, YÖK tarafından görevden alındıklarını duyurmuştu.

Bu kararın ardından İletişim Fakültesi’nin dekanlığına vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Mühendislik Fakültesi’nin dekanlığına ise vekaleten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez getirilmişti. Fen-Edebiyat Fakültesi’nin dekanlık görevine ise Rektör Prof. Dr. Naci İnci kendisini atamıştı.

Rektör atamalarına karşı protestoların devam ettiği Boğaziçi Üniversitesi’nde, Erdoğan’ın talimatıyla İletişim ve Hukuk fakülteleri 6 Şubat 2021’de açılmıştı. Hukuk Fakültesi dekanlığına da Prof. Dr. Selami Kuran getirilmiş; Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, Eğitim ve Mühendislik fakülteleri ile öğrenci işleri dekanlığı görevlerine atanmıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI
İnci ve yardımcılarının kendilerini üniversite kadrolarına yerleştirmiş olması sosyal medyada tepki gördü. Boğaziçi Üniversitesi rektörlük kurulu ve dekanlarının yer aldığı broşürünü kullanıcılar, “utanç tablosu” diyerek paylaştılar.