Boğaziçi’nde, “Hanımlar” için özel konser

Boğaziçi’nde, “Hanımlar” için özel konser
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne karşı kurulan ve kayyım yönetimi destekleyen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) düzenlediği konser afişinde yer alan “Hanımlara yöneliktir” ifadesi sosyal medyada...

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne karşı kurulan ve kayyım yönetimi destekleyen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği’nin (BURA) düzenlediği konser afişinde yer alan “Hanımlara yöneliktir” ifadesi sosyal medyada tepki çekti. 

Erkek öğrencilerin katılamayacağı konserde, türbanlı sanatçı Zeynep Betül Akyıldız, 19 Aralık’ta Boğaziçililerin “Saatli Bina” olarak adlandırdığı Albert Long Hall’de sahne alacak.


Sosyal medya kullanıcısı Kampüs Cadıları, “Boğaziçi Üniversiteliler Derneği (BURA), ‘Hanımlara Yöneliktir’ diyerek sadece kadınların gidebileceği bir konser düzenliyor. Kadın üniversiteleri açarak kadınları toplumda görünmez kılmaya çalışan iktidara ve onun destekçilerine karşı mücadelemiz devam ediyor!” dedi.

Piraye Antika da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Boğaziçi Üniversitesi’nin toplantı salonlarını kadınlar hamamıyla karıştıran bir kafa. Erkek öğrencinin katılım hakkı ne olacak? Laik bir ülkede -evet laik seküler değil- erkeklere veya kadınlara herhangi bir etkinliğe katılımı yasaklayamazsınız. Anayasal hak. Hamam mı bu kardeşim?!” yazdı.