BOĞAZİÇİ’NE DESTEK CEZALANDIRILDI

BOĞAZİÇİ’NE DESTEK CEZALANDIRILDI
Kadıköy’de gözaltına alındıktan sonra toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etme gerekçesiyle tutuklama talebiyle Kartal Adliyesi’ne sevkedilen 10 kişi hakkında karar açıklandı. 5 kişinin yurtdışı yasağıyla...

Kadıköy’de gözaltına alındıktan sonra toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etme gerekçesiyle tutuklama talebiyle Kartal Adliyesi’ne sevkedilen 10 kişi hakkında karar açıklandı. 5 kişinin yurtdışı yasağıyla serbest bırakılmasına, 3 kişinin ev hapsine karar verildi. Anıl Akyüz ve Şilan Delipalta’nın ise tutuklanmasına karar verildi.
Hakkında tutuklama kararı olan 10 kişinin sorgusunda ise avukatların verdiği bilgiye göre “Daha önceki rektör değişikliklerinde eylem yaptın mı, bu eylemleri üzerine vazife mi görüyorsun, bu rektör seçimi yasal değil mi, niye karşı çıkıyorsun, kendi üniversitende de eylemlere katıldın mı?” gibi dayanaksız sorular yöneltildi.
2 kişinin tutuklanma kararını protesto eden avukatlara ve milletvekillerine polis müdahale etti. İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “Kararları alkışlarla protesto eden avukatlara, henüz kararlar imza altına alınmadığı için işlemler bitmemişken bir sivil polisin ‘süpürün’ talimatıyla çevik kuvvet saldırdı” dedi.