‘Bölgesel aktörlerin karşımızda yer alması diplomasimizin zayıflığından’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün Doğu Akdeniz konusunda ülkemize destek beyan eden tek ülkenin Azerbaycan olması buna mukabil ABD, Rusya ve Fransa başta olmak üzere küresel aktörlerin, Mısır, Yunanistan, GKRY ve İsrail başta olmak üzere bölgesel aktörlerin neredeyse tümünün ülkemizin pozisyonunun karşısında yer alması pozisyonumuzun haksızlığından değil, diplomasimizin zayıflığındandır” dedi. 

‘CUMHURBAŞKANI’NIN RUH HALİNE GÖRE DIŞ POLİTİKA’

Davutoğlu, “Maalesef bugün dış politikamız hiçbir stratejik analiz ve uygulama kademelendirmesi yapılmaksızın Sayın Cumhurbaşkanı’nın o anki ruh haline göre aldığı refleksif kararlarla yürütülmektedir” yorumunu yaptı. 

ÇÖZÜM ÖNERDİ

Davutoğlu, Türkiye’nin ve iktidarın Doğu Akdeniz’deki tutumunu desteklediğini dile getirirken, “Haklı olduğumuz konularda hiçbir taviz, hiçbir geri adımın söz konusu olmaması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu. 

Davutoğlu, siyasi ve diplomatik adımlardan oluşan bir eylem planını devreye sokması konusunda iktidara çağrıda bulundu ve 16 maddelik çözüm önerilerini anlattı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top