Bolsonaro artık maske takmazsa ceza ödeyecek

Bolsonaro artık maske  takmazsa ceza ödeyecek
Pandemiden en çok etkilenen ikinci ülke konumundaki Brezilya’da Federal Mahkeme, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun halka açık alanlarda maske kullanmasına, aksi takdirde cezalandırılmasına hükmetti.Bolsonaro, korona salgınını...

Pandemiden en çok etkilenen ikinci ülke konumundaki Brezilya’da Federal Mahkeme, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun halka açık alanlarda maske kullanmasına, aksi takdirde cezalandırılmasına hükmetti.
Bolsonaro, korona salgınını başlangıçta “Küçük bir salgın” diyerek hafife almış ve sonrasında yasak karşıtı eylemlere katılarak hem sosyal mesafe hem de maske zorunluluğuna uymamıştı.
Salgınla mücadelede yeterli önlem almadığı gerekçesiyle de sıkça eleştiren Devlet Başkanı’na mahkeme tarafından ülkedeki tüm korona kurallarına uyma zorunluluğu getirildi. Maske kullanmayı reddettiği belirtilen mahkeme kararında, “Google’da yapılacak basit bir sorgulama ile Bolsonaro’nun başkent bölgesinde maske kullanmadığı sayısız görüntüye erişmek yeterli” denildi.

1 milyondan fazla vaka var

Latin Amerika’nın en büyük ülkesi olup nüfusu 211 milyonu aşan Brezilya’da, Kovid-19 salgınında 52 bin 645 kişi vefat etti, vaka sayısı ise 1 milyon 145 bin 906 olarak kayda geçti.