BOLSONARO KAÇTI MI, TATİLE Mİ ÇIKTI?

BOLSONARO KAÇTI MI, TATİLE Mİ ÇIKTI?
Brezilya'da devlet başkanlığı seçimini kaybeden Jair Bolsonaro, dün göreve başlayan yeni devlet başkanı Lula da Silva'nın yemin töreninden iki gün önce ülkesinden ayrılarak ABD'ye gitti.CNN Brasil'in haberine göre Bolsonaro,...

Brezilya'da devlet başkanlığı seçimini kaybeden Jair Bolsonaro, dün göreve başlayan yeni devlet başkanı Lula da Silva'nın yemin töreninden iki gün önce ülkesinden ayrılarak ABD'ye gitti.

CNN Brasil'in haberine göre Bolsonaro, geçen cuma günü Brasília'daki hava üssünden kalkan Brezilya Hava Kuvvetleri'ne ait bir askeri uçakla ülkesinden ayrıldı. Uçuş takip sitelerine göre, askeri uçak cuma günü yerel saatle öğleden sonra 2 sularında ABD'nin Florida eyaletindeki Orlando kentine gitti. Bolsonaro'ya, danışmanları ve eşi Michelle Bolsonaro eşlik etti.

Resmi gazetede bazı kabine üyeleri ve hükümet çalışanlarına "müstakbel eski başkana" 1-30 Ocak tarihleri arasında Miami'de eşlik etmeleri ve kendisine "danışmanlık, güvenlik ve kişisel destek" vermeleri için izin verildiği belirtildi.

YEMİN TÖRENİNE KATILMAMAK İÇİN…
Bolsonaro, CNN Brasil'e yaptığı açıklamada "Uçaktayım, yakında döneceğim" dedi. Bolsonaro ülkeyi terk ederek, başkanın halefinin yemin törenine katılması geleneğini bozmuş oldu. İnternet üzerinden paylaşılan canlı yayında destekçilerine veda eden Bolsonaro, Lula da Silva'nın göreve başlama tarihine atıfta bulunarak "Brezilya 1 Ocak'ta sona ermeyecek, bundan emin olabilirsiniz. İyi olan kazanacak. Brezilya'nın her yerinde liderlerimiz var. Yeni politikacılar ya da yeniden seçilen politikacılar, bir fark yaratacaklar" dedi.

Bolsonaro, ekim ayı sonunda Lula da Silva karşısında aldığı yenilgiden bu yana kamuoyu önünde neredeyse hiç konuşmamıştı. Konuşmasından önce, destekçilerinden oluşan kalabalık başkanlık sarayının dışında bekledi. Ancak veda mesajı pek çok kişide hayal kırıklığı yarattı. Bazıları "hain" ve "korkak" diye bağırdı.

Yeni Cumhurbaşkanı Silva'nın yemin töreninde Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, efsane futbolcu Pele'nin cenaze törenine de katılacak.