Bolsonaro’dan korona açıklaması: Ölüm dünyanın kaderi

Bolsonaro’dan korona açıklaması: Ölüm dünyanın kaderi
Çin’de ortaya çıktıktan sonra Asya, Orta Doğu ve Avrupa’yı etkisi altına alan ve daha sonra Amerika kıtasına sıçrayan koronavirüs paniği sürüyor. Salgına zamanında müdahale etmemekle suçlanan ve daha önce, “Kötü bir...

Çin’de ortaya çıktıktan sonra Asya, Orta Doğu ve Avrupa’yı etkisi altına alan ve daha sonra Amerika kıtasına sıçrayan koronavirüs paniği sürüyor. Salgına zamanında müdahale etmemekle suçlanan ve daha önce, “Kötü bir ekonomi salgından daha tehlikelidir” diyen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun ülkesi Brezilya’da son 24 saatte bin 473 insanın yaşamını yitirdiği açıklandı. Güncel verilerle birlikte Brezilya, salgına bağlı ölümün en çok olduğu üçüncü ülke haline geldi. Brezilya'nın önünde Birleşik Krallık ve ABD yer alıyor.
YENİ MEZARLAR
Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki Sao Luiz mezarlığına salgın sebebiyle 3 bin yeni mezar alanı açıldığı açıklandı. Drone ile çekilen görüntü ülkede yaşanan facianın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Bolsonaro, yaptığı yeni açıklamayla salgında hayatını kaybedenlere ilişkin, "Ölen herkes için üzgünüm ancak ölüm, bütün dünyanın kaderi" ifadesini kullandı. Bolsonaro'nun bu sözleri, eleştirilere neden oldu.