Bolsonaro’nun hayalleri devam ediyor

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 3, 2022 / 11:27

Brezilya’da gergin geçen seçimde solcu rakibi Lula’ya kıl payı yenilen aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 44 saat sonra sessizliğini bozdu. Bolsonaro 2 dakikalık konuşmasında ne yenilgiyi açıkça kabul etti, ne de sonuçları reddetti dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, seçimde kendisine oy verenlere teşekkür eden Bolsonaro, “Hayallerimiz devam ediyor” dedi ve partisinin ilkelerini tekrarladı. Seçimde kendisini mağlup eden Lula’nın ismini zikretmeyen Bolsonaro gazetecilerden soru almadı.

Brezilya genelinde kamyonlarla yolları kapatarak eylem yapan destekçilerine de seslenen Bolsonaro, bu eylemlere yeşil ışık yakmadı. Sağcı lider, söz konusu eylemlerin “seçim sürecindeki adaletsizliklere dönük tepkinin bir sonucu” olduğunu savundu.

Solcu lider Luiz Inacio Lula da Silva’nın zaferiyle sonuçlanan seçimlerin ardından Bolsonaro’nun destekçileri 342 noktada kamyonlarıyla otoyolları kapatmıştı. Yüksek Mahkeme yol kapatma eylemlerinin “ulusal güvenlik riski oluşturduğunu” söyleyerek bu eylemlerin engellenmesini emretti. Ancak polis halen 250 noktada süren eylemleri dağıtmakta zorlanıyor.

Bolsonaro’nun partisinin kurmaylarından Ciro Nogueira ise iktidar geçişinin başlayabileceğini söyledi. Yüksek Mahkeme de bir açıklama yayımlayarak, Bolsonaro’nun iktidar devri için yetki vermiş olmasının seçim sonuçlarını kabul etmek anlamına geldiğini kaydetti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top