Bombaların altında su kuyruğu

Bombaların altında su kuyruğu
Rusya’nın Ukrayna’daki önemli enerji tesislerini vurmasının ardından Kiev’deki vatandaşlar su için çeşmelerde kuyruklar oluşturdu. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, başkentteki insanların yüzde 40’ının susuz kaldığını...

Rusya’nın Ukrayna’daki önemli enerji tesislerini vurmasının ardından Kiev’deki vatandaşlar su için çeşmelerde kuyruklar oluşturdu. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, başkentteki insanların yüzde 40’ının susuz kaldığını ve 270 bin evin elektriğinin olmadığını belirtti.

Kiev’de sokak lambaları kapatıldı ve troleybüsler geleneksel otobüslerle değiştirildi. Ukraynalılar, çeşmelerden su depolamak için sıraya girerken kent genelinde uzun kuyruklar oluştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de önceki akşam yaptığı açıklamada Ukraynalılardan zaten “son derece tutumlu” olan elektrik tüketimini azaltmalarını istedi. Zelenski, Rusya’nın “Ukrayna’nın yaşam iradesini” yok edecek füzelere sahip olmadığını da savundu.

Önceki gün Kiev’e ek olarak Lviv, Dnipropetrovsk, Harkiv ve Zaporijya da füzelerin hedefi oldu. Ukraynalı yetkililer, genel olarak, çoğu enerji üreten 10 bölgede 18 tesisin füzeler ve İHA’ları tarafından vurulduğunu açıkladı.