Borsa dengesiz

Borsa dengesiz
BIST 100 Endeksi yüzde 5'e varan kayıplar görmesi sonrası toparlanarak günü yüzde 0,82 artışla 4 bin 752 puandan tamamladı.Borsa dalgalı seyrine devam ediyor. BIST 100 Endeksi dün gün içinde yüzde 5’e varan kayıplar yaşarken...

BIST 100 Endeksi yüzde 5'e varan kayıplar görmesi sonrası toparlanarak günü yüzde 0,82 artışla 4 bin 752 puandan tamamladı.

Borsa dalgalı seyrine devam ediyor. BIST 100 Endeksi dün gün içinde yüzde 5’e varan kayıplar yaşarken ikinci seansta kayıplarını toparlayarak artıya geçti. Gün içinde en düşük 4 bin 479 puanı gören endeks sonrasında toparlanarak günü yüzde 0,82 artışla 4 bin 752 puandan tamamladı.

Çarşamba günü yüzde 5’e varan kayıplar yaşayan ve devre kesici uygulanan BIST 100 Endeksi Perşembe gününe de kayıpla başladı. Seans sonuna doğru gelen alımlarla toparlanan borsa kapanışta artıya geçti. Toplam işlem hacmi 118,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,11 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 1,92 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,40 ile ulaştırma, en çok kaybettiren ise yüzde 6,05 ile spor oldu.

Borsa İstanbul'dan 'açığa satış' düzenlemesi
Borsa İstanbul AŞ, BIST 100 endeksinin günlük kaybının yüzde 3 veya üzerinde olması durumunda açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralının seans sonuna kadar otomatik uygulanacağını bildirdi.

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre; pay piyasasında BIST 100 endeksinin gün içerisinde Salı günü kapanış değerine oranla yüzde 3 veya üzerinde düşmesi durumunda açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik uygulanacak.

İlgili uygulama bugünden itibaren yürürlüğe girecek.

Yapılan değişiklik kapsamında güncellenen pay piyasası prosedürüne Borsa İstanbul'un internet sayfasından erişebilecek.

Yukarı adım kuralının getirildiği durumlarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebiliyor.