BORSA KAZANDIRIYOR AMA BİLİNÇLİ YATIRIMCIYA

BORSA KAZANDIRIYOR AMA BİLİNÇLİ YATIRIMCIYA
Hükümet, arka kapıdan satarak, bankalar ve şirketler üzerinde sıkı yönetim uygulayarak dövizi belli bir seviyede tutuyor ama bu arada enflasyon durmuyor.Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 10 aylık enflasyon...

Hükümet, arka kapıdan satarak, bankalar ve şirketler üzerinde sıkı yönetim uygulayarak dövizi belli bir seviyede tutuyor ama bu arada enflasyon durmuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, 10 aylık enflasyon yüzde 85.51 seviyesinde. Bu süreçte parasını enflasyon karşısında koruyabilen tek yatırımcı kitlesi hisse senedi yatırımcısı oldu. BİST 100 Endeksi’nde yılbaşından bu yana yaşanan artış yüzde 160’ı aştı.

Hisse senedine yatırım yapanların sayısı 3 milyonu geçti. Yeni gelen yatırımcılar arasında kripto paralarda umduğunu bulamayanların yanında Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) çıkanlar da var. Çünkü KKM’de hem faiz düşük hem de dolar sabit seyrediyor.

Bu durumun motive ettiği yatırımcıları uyaran uzmanlar, “Borsa bir kumar masası değildir” uyarısı yapıyor, sosyal medyada yer alan, “Tüyo veriyorum” mesajlarından uzak durulması en kritik uyarı.

Borsa uzmanları, hisse alırken şirketlerin mali durumları, muhtemel gelişme alanları, nakit durumu gibi maddelere dikkat edilmesini, yatırımın uzun vadeli düşünülmesini tavsiye ediyor.